Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου τίμησε τον Άγιο Ευγένιο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου ο Νέστου διοργάνωσε στο κτήριο του Συλλόγου την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη του , πολιούχου της Τραπεζούντας του .

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτα και βραβεύτηκαν τα παιδιά μελών του Συλλόγου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα στην Χρυσούπολη, ενώ μετά το καλωσόρισμα του προέδρου και τις ευχές των προσκεκλημένων κατά την κοπή της πίτας, ακολούθησε μια ιδιαίτερη ενότητα της εκδήλωσης, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Συμεωνίδης.

Ήταν ένα «πάντρεμα» αφηγήσεων και αναφορών στον Άγιο Ευγένιο με τη μουσική του λυράρη Θοδωρή Κοτίδη και τις μελωδίες της Αγγελικής Παμπουκίδου, που «ταξίδεψε» τους παρευρισκόμενους στις αλησμόνητες Πατρίδες.

Στη συνέχεια έγινε η βράβευση των παιδιών και η δεξίωση αφιερωμένη στη μνήμη του Αγίου Ευγενίου, για την οποία τελέστηκε δοξολογία το πρωί του Σαββάτου στο παρεκκλήσι της Αγίας Άννας στην περιοχή της Ποντιάδος.

Ο Σύλλογος και τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστούν τις κυρίες που προσέφεραν τα εδέσματα για τη δεξίωση καθώς και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.