Έβαλαν άγαλμα του Κεμάλ στην αυλή αρμενικής εκκλησίας στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην τουρκική επαρχία του Εσκισεχίρ (ελλ. Δορύλαιο) βρίσκεται το χωριό Σιβριχισάρ, με την παλιά της Αγίας Τριάδας η οποία μετατράπηκε σε αποθήκη μετά το θάνατο των Αρμενίων της περιοχής κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας.

Αυτή τη φορά, η εκκλησία στο δέχεται την… εικαστική παρέμβαση των Τούρκων οι οποίοι αποφάσισαν να τη «διακοσμήσουν» με πάνω από 100 αγάλματα – ανάμεσά τους το άγαλμα του Μουσταφά .

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα akunq.net, πρόκειται για μια ιδέα του 2011, του τότε υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγρούλ Γκιουνάι. Εκτός από το άγαλμα του Μουσταφά στο υπαίθριο μουσείο ξεχωρίζει και το άγαλμα του στρατηγού Καζίμ Καραμπεκίρ, του διοικητή του Κεμάλ στο ανατολικό μέτωπο.

Η αρμενική εκκλησία της Αγίας Τριάδας, μέρος ιστορικού μοναστηριού, χτίστηκε το 1650, καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1876 και ξαναχτίστηκε το 1881. Το 2001 ξεκίνησαν τα έργα ανακαίνισής της, ωστόσο οι εργασίες ανακατασκευής του θόλου άρχισαν μόλις το 2010. Από τις αρμενικές επιγραφές δεν σώζεται σχεδόν καμία.  

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr