Welt: Ο Τσίπρας πιέζει εν όψει εκλογών

Loading...


Στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του Έλληνα πρωθυπουργού αναφέρεται σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

«Ο Τσίπρας απορρίπτει έναν συνασπισμό με τα παλαιά (σ.σ. κυβερνητικά) κόμματα μετά τις νέες εκλογές», γράφει η εφημερίδα Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση. Όπως σχολιάζει, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ασκεί πιέσεις εν όψει των εκλογών».

Η ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει ότι «ο Τσίπρας ζητεί να λάβει νέα εντολή από τους Έλληνες» και αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε «περισσότερο χρόνο ώστε να κυβερνήσει». Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης επισημαίνει επίσης ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους Έλληνες να μην αναζητούν πάντα τις ευθύνες στο εξωτερικό.
Διαφορετική είναι η ανάγνωση της Bild, η οποία επιγράφει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της με τον τίτλο «Ο Τσίπρας κάνει προεκλογικό αγώνα εναντίον του Σόιμπλε και της Ευρώπης», με αφορμή τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού στους «πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης» και ειδικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στην πρότασή του για εθελούσια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt αναφέρεται με ανταπόκρισή της από την Αθήνα στις προεκλογικές διαθέσεις του εκλογικού σώματος όπως αυτές αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις – συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα TV, που εμφανίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με ισχνό προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ (24% και 22% αντίστοιχα).
Η εφημερίδα του Ντίσελντορφ σχολιάζει με γλαφυρό ύφος ότι «ο Τσίπρας θα πρέπει να τρέμει» εν όψει των πρόωρων εκλογών, στις οποίες δήλωσε ότι θέλει να διεκδικήσει την αυτοδυναμία, δεδομένου, όπως γράφει ο ανταποκριτής της Handelsblatt, ότι «οι δημοσκοπήσεις προμηνύουν ισχυρές απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ».
 

Η Alltours μεριμνά για τον τουρισμό στην Κω

Το σημερινό φύλλο της Handelsblatt δημοσιεύει και μία ολοσέλιδη ανταπόκριση από την Κω, περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί των Δωδεκανήσων εξαιτίας του αυξημένου ρεύματος προσφύγων που έχει συρρεύσει εκεί και επιθυμεί να συνεχίσει το αβέβαιο ταξίδι του, με προορισμό συνήθως τις εύπορες χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται σε 3.000 πρόσφυγες «που έχουν κατασκηνώσει αυτή την ώρα γύρω από το λιμάνι της Κω», εν αναμονή, όπως γράφει, να τους δοθεί σύντομα η δυνατότητα να αναχωρήσουν για το λιμάνι του Πειραιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει ο Γερμανός ανταποκριτής, «σε αντίθεση με τις αδρανείς (σ.σ. ελληνικές) Αρχές, ένας Γερμανός επιχειρηματίας του τουριστικού κλάδου μεριμνά για τη φήμη του νησιού: Ο Βίλι Φερχούβεν. Ο ιδρυτής του ταξιδιωτικού πρακτορείου Alltours από το Ντίσελντορφ παρουσίασε την Τρίτη συγκεκριμένα μέτρα, με τα οποία θέλει να αποτρέψει το τέλος του τουρισμού στο μήκους 52 χλμ. νησί. Υπόσχεται οικονομική βοήθεια για ανακαινίσεις, πρόσθεσε άλλες δύο ξενοδοχειακές μονάδες στον κατάλογό του. Προσφέρει ακόμη έκπτωση 7% σε όσους Γερμανούς αποφασίσουν να κάνουν από νωρίς κράτηση στην Ελλάδα».
Όπως διευκρινίζεται πάντως, ο Βίλι Φερχούβεν δεν προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ανιδιοτελώς, δεδομένου ότι «μετά την Κρήτη και τη Ρόδο, η Κως είναι ο τρίτος κατά σειρά σημαντικότερος προορισμός του τουρ οπερέιτορ από το Ντίσελντορφ».Ετικέτες