Τρώγονται πάλι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ με τα Θρησκευτικά-Ερώτηση 9 βουλευτών

Loading...


στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν 9 του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την άρση της εγκυκλίου που είχε εκδοθεί στις αρχές του 2015 από την κυβέρνηση της ΝΔ, σχετικά με την δήλωση για την απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών.

Οι βουλευτές αναφέρουν ότι με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, η απαλλαγή χορηγείται με υπεύθυνη δήλωση ότι ο μαθητής δεν είναι χριστιανός και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, ενώ επίσης εφιστάται η προσοχή στους διευθυντές των σχολικών μονάδων να ελέγχουν την τεκμηρίωση των προβαλλόμενων λόγων.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι με την εγκύκλιο εισάγεται ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του – μια διαδικασία που αντίκειται στο ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο κατοχυρώνει την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης. Επισημαίνουν ακόμη ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κατοχυρώνει την ατομική ή συλλογική ελευθερία εκδήλωσης των θρησκευτικών πεποιθήσεων.

 

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr