Συνάντηση Καμμένου-Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Loading...


Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη για την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χθες με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Γιαννάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την εξής δήλωση:
«Ξεκινήσαμε σήμερα την τετραήμερη παρουσία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξεκινήσαμε τυχαία από τη δυτική Θεσσαλονίκη και από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα. Η δυτική Θεσσαλονίκη είναι η περιοχή που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την ανεργία, από το κλείσιμο των εργοστασίων, από την αποβιομηχάνιση της πόλης. Συνεχίζουμε στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου επισκεπτόμαστε τους προϊστάμενους της Δικαιοσύνης εδώ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Δικηγορικό Σύλλογο.

Στην πατρίδα μας η παραβίαση του Συντάγματος, η κατάλυση της Δημοκρατίας, η διακυβέρνηση μέσω mail, όχι από την εκλεγμένη κυβέρνηση αλλά από τους επιτρόπους της τρόικας χρειάζεται την αντίδραση όλων, την αντίδραση της Δικαιοσύνης, την αντίδραση του ελληνικού λαού.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα κάνουν τα πάντα για να δείξουν ότι υπάρχει μια άλλη λύση. Αυτή τη λύση θα παρουσιάσουμε αύριο (σ.σ σήμερα) στη συνέντευξη τύπου, αλλά και στην ομιλία στο Βελλίδειο. Μία λύση, η οποία δεν θα υποβάλλεται από τους δανειστές και δεν θα υποχρεώνει τους Έλληνες να ακολουθούν το δρόμο της φτωχοποίησης, της ανεργίας και της δυστυχίας».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε το σχόλιό σας για τις ομιλίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του κ. Βενιζέλου.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η ομιλία του πρωθυπουργού, πράγματι, ήταν η ομιλία ενός άλλου πρωθυπουργού σε μία άλλη χώρα. Έδωσε «ελπίδα» στους Έλληνες, οι οποίοι θα πρέπει να επιβιώσουν χωρίς πόρους μέχρι το 2021, χωρίς δουλειά, εκτελώντας εντολές της τρόικας. Ένας πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έχει αντιληφθεί ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη, στη δυτική πλευρά της, από 1.200 συσσίτια το Δεκέμβριο του 2010 έχουμε φτάσει στα 6.700 συσσίτια το Μάιο του 2013. Ένας λαός που έχει φτάσει στην ανεργία στα επίπεδα του 1961 και μία πολιτική η οποία οδηγεί στο λουκέτο, μία πολιτική την οποία δεν αντέχει πλέον ο ελληνικός λαός να ακολουθήσει, μία φορομπηχτική πολιτική που οδηγεί τους Έλληνες, όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους στο να μην μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, στις φορολογικές υποχρεώσεις που επιβάλλει το κράτος. Το αποτέλεσμα θα είναι η δήμευση της εθνικής περιουσίας που μαζί με την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και την κατάργηση των Ενόπλων Δυνάμεων δείχνουν ότι καταλύεται το κράτος.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εκλογές βλέπετε άμεσα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τις επιδιώξουμε. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να διώξει αυτή την κυβέρνηση, τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, να διώξει την ξένη τρόικα και να τραβήξουμε το δρόμο της πρωτογενούς παραγωγής, το δρόμο της σκληρής δουλειάς, αλλά με αποτέλεσμα. Να μπορέσουμε να ξαναβάλουμε εμπρός την μηχανή της ελληνικής οικονομίας και οι Έλληνες να μην εργάζονται για τους τοκογλύφους και τους δανειστές αλλά να εργάζονται για τις επόμενες γενιές.