Πόλεμος για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων από ΕΥΠ – Πολλά τα ερωτήματα

Loading...


Διαστάσεις παίρνει το ζήτημα των παρακολουθήσεων τηλεφώνων πολιτικών και κομμάτων.

Μετά την καταγγελία, του Α.Τσίπρα για παρακολουθήσεις των τηλεφώνων του ιδίου και στελεχών του κόμματος Και την χθεσινη «ερώτηση-ξυράφι» του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού, Άρη Σπηλιωτόπουλου που θέτει θέμα παράνομων καταγραφών τηλεφώνων του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «χωρίς μισόλογα», αν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές συνομιλιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων».

Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι το ερώτημα «χρειάζεται μια ξεκάθαρη απάντηση και όχι ήξεις αφίξεις και ανούσια ευφυολογήματα».

Όπως αναφέρει, πρέπει σήμερα κιόλας «να απαντηθεί με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ειδάλλως η κυβέρνηση είναι πολλαπλά έκθετη».

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας διά του γραφείου Τύπου του υπουργείου αναφέρεται σε «σενάρια συνωμοσίας» και τονίζει: «Για μία ακόμη φορά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να άγεται και να φέρεται από τις ποικιλώνυμες συνιστώσες της, με αποτέλεσμα άλλα να διαψεύδει τη μία ημέρα και άλλα να υποστηρίζει την άλλη. Ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ και υποκλοπών συνομιλιών τους δεν υπάρχει», αλλά, αντιθέτως, «υπάρχουν άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και έρευνες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για παράνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Απαντήσεις όμως δεν δίνει σε οτι αφορά το πώς έχουν καταγραφεί ΠΡΙΝ από την δολοφονία Π.Φύσσα τηλεφωνικές συνδιαλάξεις βουλευτών, όπως αυτές του Γ.Λαγού.

Το θέμα είναι τεράστιο και πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντoμα επίκεινται αποκαλύψεις που δεν θα αφορούν μόνο παρακολουθήσεις πολιτικών…tilegrafima.gr