Παπούλιας: Να παίρνονται κεφάλια για εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς

Loading...


«Το 2014 θα είναι καλύτερη χρονιά – Ο Στουρνάρας είναι μαχητής, όπως εγώ – Αποκρουστικό το γεγονός της αθώωσης των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου»

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίσθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της καθιερωμένης συνάντησης για ανταλλαγή ευχών με την πολιτική ηγεσία της χώρας.
Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ελπίδα του ότι το 2014 θα είναι καλύτερο από προηγούμενες χρονιές καθώς, όπως είπε, «πρώτα απ’ όλα θα έχουμε μια καλή Προεδρία και ύστερα μερικά πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα βγούμε στις αγορές στο τέλος του 2014, ο κ. Παπούλιας είπε ότι… δεν θέλει να υποκαταστήσει τον κ. Στουρνάρα και ευχήθηκε το νέο έτος να βγούμε και στις αγορές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι συνομίλησε με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν ο κ. Στουρνάρας είναι αισιόδοξος, είπε πως έχει αισιοδοξία μαχητή, τονίζοντας μάλιστα ότι σε αυτούς τους μαχητές συγκαταλέγεται και ο ίδιος.

«Πιστεύω ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Μιας συγκρατημένης αισιοδοξίας, για να μην απογοητευόμαστε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά στο αν το 2014 τα πράγματα θα είναι ήρεμα πολιτικά, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι δεν θα υπάρξουν ανωμαλίες, «όχι με την παλιά έννοια ανωμαλιών, αλλά των αναταράξεων», καθώς όπως τόνισε, δεν συμφέρει κανέναν η πολιτική αναταραχή.

Επίσης, αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς ο ίδιος ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό κ. Αθανασίου να πάρει κεφάλια.

«Πρέπει να χτυπηθούν τα φαινόμενα διαφθοράς, πρέπει να παίρνονται κεφάλια», τόνισε, ενώ αναφερόμενος για τις υποθέσεις του Χρηματιστηρίου χαρακτήρισε αποκρουστικό το γεγονός της αθώωσης των εμπλεκομένων, αν και όπως είπε, «τον λόγο έχει η δικαιοσύνη».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των εξοπλιστικών, ο κ. Παπούλιας, είπε «πως πρέπει να υπάρξουν ουσιαστικές νομοθετικές ρυθμίσεις, τονίζοντας πως δεν μπορεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ότι κάνουν.

«Και στην Ευρώπη παλαιότερα είχαν το μέλι και έβαζαν ολόκληρο το χέρι μέσα», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε τα φαινόμενα τρομοκρατίας, όπως η επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, σημειώνοντας ότι όσοι αυτοί που τα κάνουν, «δεν σκέφτονται την Ελλάδα, δεν σκέφτονται την πατρίδα μας».

Σημειώνεται ότι ευχές με τον Πρόεδρο αντήλλαξαν ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.Ετικέτες