Καλώς τη νέα Ρεπούση! Φίλης: Θα αλλάξουμε τα βιβλία Ιστορίας

Loading...


ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ

Νέες αναταράξεις προκαλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου να …ξαναγράψει τα σχολικά και να εντάξει σε αυτά την περίοδο του Εμφυλίου. Και αυτό γιατί η προϊστορία του συγκεκριμένου υπουργού σε ό,τι αφορά τη Γενοκτονία των Ποντίων και η απόκρυψή της από τα σχολικά εγχειρίδια, δεν αποτελεί εγγύηση για το τι θα ενταχθεί στα βιβλία.

Την προαναγγελία έκανε ο Νίκος Φίλης μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης αφιερωμένης στον ελληνικό εμφύλιο, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο.

Στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι μεταξύ άλλων: «Τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας. Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιαμόρφωσης των προγραμμάτων ιστορίας στα σχολεία, είναι προφανές ότι πρέπει να μιλήσουμε για όλα.

»Δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα βιβλία σχολικής ιστορίας. Αλλά πάντοτε να προσεγγίζουμε την ιστορία με σεβασμό στην μνήμη και τον πόνο όλων των Ελλήνων και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα».

Την εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα γεγονότα της κρίσιμης δεκαετίας του ’40 που οδήγησαν στην πιο αιματηρή εμφύλια σύγκρουση που άφησε βαθιά τραύματα στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, διοργάνωσε η Εταιρία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων.tilegrafima.gr