Ελληνορωμαίικη Κίνηση: Μια νέα παράταξη γεννάται…

Loading...


ΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «»

Η «Ελληνορωμαίικη Κίνηση, μια νέα , φιλοδοξεί να κάνει αισθητή την παρουσία της και με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τους λόγους της ίδρυσής της και τους στόχους που θέτει.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με την ευκαιρία της αυριανής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες-Ρωμηοί, κάνουμε φανερή για πρώτη φορά την υπό ίδρυση πολιτική μας Ελληνορθόδοξη κίνηση. Κάνουμε τοιουτοτρόπως γνωστή και την αρχική μας άτυπη δημόσια παρουσία. Προς τούτο, καταθέτουμε δημοσίως και την πρώτη μας «καταγραφή», σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας, ως ακολούθως:

1. Η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, η πλέον ρευστή και εθνικώς επικίνδυνη, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο: αποτέλεσμα της αποστασίας μας από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, την Αγιοπατερική μας παράδοση και τον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό μας.

2. Η Δημοκρατία μας, δυστυχώς, βούλιαξε στη διαφθορά, στη διαπλοκή, στους ψευτο-αριστερούς και ψευτο-δεξιούς, στα Μνημόνια και στους δήθεν υπερ-πατριώτες και κάθε λογής λειτουργούς.

3. Μετά και το πραξικόπημα στη γειτονική Τουρκία, οι Μωαμεθανοί και αλλόθρησκοι πρόσφυγες θα κάνουν την Ελλάδα, έτι περαιτέρω, ένα τεράστιο υπό έκρηξη κοινωνικό ηφαίστειο.

4. Η επί πολλά έτη δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας ξέμεινε από ήθος, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, δικαιοσύνη, πνευματικότητα και, όθεν, ξέμεινε και από την συνολική ελπίδα για ένα αξιοπρεπές κοινό μέλλον.

5. Η Ελλάδα ξεχειλίζει από χρέη, ανεργία, αβάσταχτα φορολογικά μέτρα, από κομμένους μισθούς και συντάξεις. Επίσης, επιχειρήσεις και καταστήματα κλείνουν. Πλέον, μόνη σιγουριά και βεβαιότητα είναι η επιχειρηματική και κοινωνική αβεβαιότητα.

6. Τα κατά συρροή ψέματα και οι θεόρατες κοροϊδίες έφεραν την Ελληνική οικογένεια εκτός των ορίων της, ενώ προκάλεσαν σε πολλούς άλλους πάρα πολύ πόνο και ανείπωτη συμφορά.

7. Τα Ελληνόπουλα πήραν μαζικά τον δρόμο της ξενιτιάς, μη μπορώντας πλέον να ζήσουν μια απλή και κανονική ζωή, εδώ στην πατρίδα μας.

8. Η παιδεία μας έφτασε σε τέτοια επίπεδα, που προκαλούν βαθιά λύπη και απογοήτευση, ενώ ο πολιτισμός μας έχει χάσει το στίγμα του, όσο και τον προσανατολισμό του.

9. Η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, η δικαιοσύνη και οι Ένοπλες Δυνάμεις, απαξιωμένες και κομματικοποιημένες, δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας το βαρύ και ιερό εθνικό τους καθήκον. Πια, πολλές φορές ο Ελληνικός Στρατός και η Αστυνομία προσφέρουν ασφάλεια και προστασία στην παρανομία και την αντισυνταγματικότητα.

10. Οι Έλληνες γυρίζουν το νου πίσω στην ένδοξη ιστορία τους, στο λαμπρό παρελθόν τους, για να πάρουν έστω και μια μικρή σταγόνα ελπίδας και αισιοδοξίας: είτε από την κλασική Αρχαία Ελλάδα, είτε από την νεώτερη Ελληνο-Χριστιανική αίγλη της Ρωμανίας-Βυζαντίου.

11. Πολλοί πατριώτες μας έχασαν ακόμη και το Θεόσδοτο αγαθό, το απλά και μόνο να ονειρεύονται. Επιζητούν ένα καλύτερο αύριο, αλλά βρίσκονται, ή αισθάνονται «κλειδωμένοι», πίσω από τους ανίκανους δημόσιους ηγήτορες, δήθεν ταγούς, οι οποίοι είναι τα χρήσιμα πιόνια και οι εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

12. Και το κυριότερο: Η σημερινή Ελλάδα ξέχασε και έχασε τη Ρωμηοσύνη της: Έχασε δηλαδή, την Ελληνο-Ορθοδοξία της, το Ρωμαίϊκο πολιτισμό της και την Ελληνική παιδεία της. Δυστυχώς, οι σημερινοί Ρωμηοί ξέχασαν και έχασαν τις ρίζες τους. Ξέχασαν τις αρχές, τις αξίες, τα προγονικά ήθη και τις παραδόσεις. Έχασαν τον ιστορικό τους δρόμο, το δρόμο των προπατόρων τους. Και, κατά λογική συνέπεια, οι σημερινοί Ελληνο-Ρωμηοί ξέχασαν και απώλεσαν και αυτήν ακόμη την ίδια την υπερ-τρις-χιλιετή ταυτότητά τους. Άρα,

Τριπλό κεντρικό συμπέρασμα:
Ναι, υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας πολιτικής παράταξης!
Ναι, υπάρχει ανάγκη: αλλά, όμως, για κάτι το οποίο θα φέρει ανάσταση ζωής!
Ναι, υπάρχει μεγίστη ανάγκη: για μια Ελληνο-Ρωμαίϊκη παλιγγενεσία!