Δωρεάν ρεύμα στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου λόγω αιθαλομίχλης

Loading...


Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο

«Αν έχουμε βγάλει τέσσερις ημέρες το μήνα σχετική ανακοίνωση, θα αφαιρούμε από το λογαριασμό οκτώ ημέρες στην κατανάλωση του ρεύματος», είπε ο υπουργός Υγείας

Οι οικογένειες που αποτελούν δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ θα έχουν δωρεάν ρεύμα για θέρμανση τις ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση περί συνθηκών που ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και πρακτικά βρίσκεται σε ισχύ. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δωρεάν ρεύμα θα δίνεται στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου για τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες υπάρχει σχετική ανακοίνωση, με την οποία ζητείται περιορισμός της χρήσης τζακιών, ξυλοσομπών κλπ:

«Αν έχουμε βγάλει τέσσερις ημέρες το μήνα σχετική ανακοίνωση, θα αφαιρούμε από το λογαριασμό οκτώ ημέρες στην κατανάλωση του ρεύματος. Μιλάμε πάντα για το κοινωνικό τιμολόγιο» είπε σχετικά.

Το υπουργείο Υγείας είχε απευθύνει την Κυριακή στους πολίτες σύσταση για προσοχή και περιορισμό της έντονης σωματικής δραστηριότητας, με βάση την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Σημειώνεται ότι τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος είχαν συστήσει σε κοινή τους ανακοίνωση περιορισμό της άσκοπης χρήσης τζακιών, για το Σάββατο και την Κυριακή, λόγω συνθηκών που ευνοούν τη συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.