Άδωνις: Ο Φίλης έχει κόμπλεξ για την εκκλησία

Loading...


Με αφορμή την τοποθέτησή του στην ερώτηση που είχε υποβάλλει προς τον για τα , ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, επιτέθηκε στο Νίκο Φίλη για τις πρόσφατες δηλώσεις του για την

 

«Αισθάνομαι ντροπή ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος να βγαίνει σε μια εκπομπή και να πετάει λάσπη από το κόμπλεξ που έχει βαθιά μέσα του για την Εκκλησία! Και μίλησε για τη χούντα, ενώ είναι γνωστό ότι όταν έπεσε η χούντα, η Εκκλησία άλλαξε σχεδόν το σύνολο της Ιεράς Συνόδου για όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχαν διοριστεί επί χούντας» είπε ξεκινώντας την τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία.

Την έκρηξη του κ.Γεωργιάδη προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας τον τηλεοπτικό σταθμό Kontra με τις οποίες ο κ.Φίλης επέρριψε ευθύνες στην εκκλησία για τη στάση της την περίοδο της κατοχής και της χούντας. Η εκκλησία έχει συμβάλει στην ηθική έκπτωση της κοινωνίας, τόνισε ο κ. Φίλης διερωτώμενος με «ποιο μέρος ήταν η εκκλησία και που ήταν στη χούντα και στην κατοχή», προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
«Τα πανεπιστήμια έκαναν το ίδιο, κύριε Πελεγρίνη; Αυτοί που διορίστηκαν επί χούντας έφυγαν από τα πανεπιστήμια; Θέλετε να σας πω ένα όνομα στα κυβερνητικά σας έδρανα –που κάθεστε μαζί- που διορίστηκε το 1972, τη χρονιά που γεννήθηκα εγώ; Είναι η κ. Φωτίου. Το 1972 διορίστηκε στο πανεπιστήμιο. Δηλαδή, τι θα πούμε τώρα; Ότι επειδή η κ. Φωτίου διορίστηκε στο πανεπιστήμιο το 1972, ήταν με τη χούντα; Αυτό λέει ο κ. Φίλης;» συνέχισε ο κ.Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον υφυπουργό κ.Πελεγρίνη που βρέθηκε στα υπουργικά έδρανα για να του απαντήσει.