Υπέβαλε την παραίτηση του ο Μπαλτάκος – Που αποδίδει την συνάντηση με τον Κασιδιάρη

Loading...


Υποκλαπείσα βιντεοσκοπημένη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης με κρυφή κάμερα βιντεοσκόπησε την συνομιλία του με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο ο οποίος δε, δεν γνώριζε για την υπαρξη της κάμερας.

Το βίντεο που έχει δημοσιευθεί στο διαδικτυο, δεν ξέρουμε ακόμη, αν έχει υποστεί κάποια επεξεργασία στο μοντάζ.

Εξαίτιας του γεγονότος ότι το βίντεο είναι προιόν υποκλοπής δεν θα δημοσιευτεί από το site.

Υπέβαλε την παραίτηση του ο Μπαλτάκος.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Μπαλτάκος, αποδίδει τα όσα φέρεται να λέει, σε προσπάθεια να απαλλαγεί από τις πιέσεις που του ασκούσαν, όπως λέει, βουλευτές της ΧΑ, κατηγορώντας τον για «συνωμοσία» εναντίον τους.

Αφήνει με τον τρόπο αυτό να εννοηθεί ότι όσα εμφανίζονται να λέει στο βίντεο δεν ήταν προϊόν γνώσης και κυβερνητικών πληροφοριών.

Αλλωστε, επισημαίνει ότι σε άλλη συνάντηση που είχε με βουλευτές της ΧΑ και γνωρίζοντας πλέον περισσότερα για τα στοιχεία της δικογραφία τους, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «σκευωρία και συνωμοσία».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπαλτάκου έχει ως εξής:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α. στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μια από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλο, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περι «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Αλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης

Τάκης Μπαλτάκος»