Το ΔΝΤ παραδέχεται την ύπαρξη Plan B για την Ελλάδα

Loading...


Το ΔΝΤ έχει φροντίσει να εξετάσει όλα τα σενάρια για την ελληνική κρίση, μεταξύ των οποίων και το ενδεχόμενο ενός Grexit, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Αν και το βασικό σενάριο του ΔΝΤ δεν περιλαμβάνει Grexit, αλλά «πάντα καταρτίζουμε διάφορα σενάρια, αυτό είναι μέρος των υπηρεσιών που παρέχουμε προς τα μέλη μας. Δεν μπορούμε, πάντως, να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες αυτών των σεναρίων».

Ο κ. Ράις επιβεβαίωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΝΤ θα υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, η οποία θα γίνει από τον κ. Πόουλ Τόμσεν, αν και χαρακτήρισε την όλη υπόθεση ως «τακτικού χαρακτήρα ενημέρωση».

Προσέθεσε ότι το ΔΝΤ παραμένει «ευέλικτο» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αρκεί, όμως, η χώρα να κατορθώσει να επιτύχει τους στόχους του προγράμματος που έχει υπογράψει.

Υποστήριξε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνάντηση που θα έχουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην Ουάσιγκτον, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έλαβε το «πράσινο φως» από το ίδιο το ΔΝΤ προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον ειδικό λογαριασμό που υπάρχει στην ΤτΕ για την αποπληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο.

Δεν παρέλειψε, τέλος, απατώντας σε αντίστοιχη ερώτηση να ξεκαθαρίσει ότι είναι αποκλειστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ενταχθεί ή όχι στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.Ετικέτες