Τι ειπώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Τουσκ

Loading...


Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα.

Όπως έγραψε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τουσκ στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, συνομιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποστείλει σήμερα συγκεκριμένες προτάσεις, που θα συνοδεύσουν το αίτημά της για 3ο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης.

Επεσήμανε ότι, όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι προτάσεις αυτές, τόσο περισσότερο θα διευκολυνθούν οι εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε ότι οι Θεσμοί θα πρέπει να ανταποκριθούν από την πλευρά τους, με ουσιαστικές προτάσεις για το θέμα του ελληνικού χρέους, από τη στιγμή που οι προτάσεις της Αθήνας θα είναι ρεαλιστικές.

“Έτσι, θα έχουμε μια κατάσταση Win-Win”, έγραψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Από το πρωί της Πέμπτης πάντως, οι εξελίξεις τρέχουν, με την ελληνική πρόταση να έχει προκύψει ως προϊόν επεξεργασίας Γάλλων τεχνοκρατών, και να αποστέλλεται στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικόνα, προτού η ελληνική κυβέρνηση την αποστείλει επίσημα στις Βρυξέλλες.Ετικέτες