Τα ρουσφέτια συνεχίζονται: Διορισμοί της τελευταίας στιγμής από τη Ζωή

Loading...


Διορισμών συνέχεια στη Βουλή. Μπορεί στις 18 Αυγούστου να διαφαινόταν ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διορίσει τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους στο γραφείο της.

Την αποκάλυψη έκανε το πρωί ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ οι διορισμοί των τεσσάρων μετακλητών φαίνονται και στα σχετικά ΦΕΚ που δημοσιεύτηκαν στις 18 Αυγούστου. Οι αποφάσεις για τον διορισμό των τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων, βέβαια, είχαν ληφθεί λίγο νωρίτερα. Για τους δύο εξ αυτών στις 7 Αυγούστου και για τους άλλους δύο στις 13 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που η κυρία Κωνσταντοπούλου έδινε… μάχη και προέβαλλε κάθε δυνατό εμπόδιο προκειμένου να αναβάλει την εισαγωγή σε συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή.

Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, που διορίζονται ως μετακλητοί σε κενές οργανικές θέσεις στο γραφείο της Προέδρου. Οι δύο εξ αυτών είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, και μάλιστα ο ένας δικηγόρος για τον οποίο αναγράφεται ότι εξαιρείται «από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός του». Ο τρίτος υπάλληλος, Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, προσελήφθη ως βοηθητικό προσωπικό και ο τέταρτος, Δευτεροβάθιας Εκπαίδυσης, ως μετακλητός υπάλληλος επεξεργασίας κειμένου (Διαβάστε τα σχετικά ΦΕΚ, αυτό με την απόφαση της 7ης Αυγούστου και αυτό με την απόφαση της 13ης Αυγούστου).

Την ίδια περίοδο, στις 21 Αυγούστου είχε έρθει στο φως επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρείας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια. Στις 24 Αυγούστου, δε, ήρθε στο φως η απαράδεκτη και άκρως απαξιωτική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τους ίδιους υπαλλήλους, όταν ενώ οι απλήρωτοι συμβασιούχοι την περίμεναν έξω από την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας για να της εκθέσουν το πρόβλημά τους, η Πρόεδρος της Βουλής φέρεται να σχολίασε: «Πάλι με αυτούς θα ασχολούμαστε;».  Ετικέτες