«Σφαλιάρα» σε Σαμαρά-Βενιζέλο από τις αγορές – Τα πολιτικά τους παιχνίδια ανεβάζουν τα spreads

Loading...


Τα παιχνίδια της κυβέρνησης με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τη στιγμή που όλοι προειδοποιούν πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί (από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει υπογράψει τα μνημόνια) απογείωσαν σε εποχές Γ. Παπανδρέου τα ελληνικά ομόλογα, με τα spreads στις 709 μονάδες βάσης και το χρηματιστήριο σε κατάσταση ξεπουλήματος.

Νέα εκτίναξη για τα ελληνικά spreads που διαπραγματεύονται στις 709 μονάδες βάσης, μετά από άνοδο 85 ολόκληρων μονάδων από χθες. Την Τρίτη το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων ανέβηκε στο 7,1% και χθες σκαρφάλωσε στο 7,6%. Μιλάμε για τεράστια άνοδο που καθιστά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές απαγορευτική.

Η Ελλάδα όμως σκορπίζει ξανά τον τρόμο πυροδοτώντας νέα κούρσα ανόδου και στα ομόλογα των ευάλωτων χωρών της ευρωζώνης. Είναι ενδεικτικό πως τα spreads για την Πορτογαλία σημείωσαν άνοδο 22 μονάδων βάσης, της Ιταλίας 13 μονάδων βάσης και της Ισπανίας 7 μονάδων βάσης.

Την ίδια ώρα πέφτουν κατακόρυφα τα αποκαλούμενα ως ασφαλή καταφύγια, δηλαδή τα γερμανικά ομόλογα που βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έκαναν πάλι το… θαύμα τους. Κατάφεραν να βάλουν την Ελλάδα στο στόχαστρο των αγορών μόνο και μόνο για να κάνουν τα πολιτικά τους παιχνίδια.Ετικέτες