Ρεζίλι διεθνώς: Ομοφοβικό και χιτλερικό παραλήρημα (video)

Loading...


Ας μην κρυβόμαστε.

Όταν μεγάλα διεθνή δίκτυα παρουσιάζουν τη Χρυσή Αυγή, προβάλλοντας συνεντεύξεις κορυφαίων στελεχών της, όπως είναι ο Ηλίας Παναγιώταρος, η εικόνα της χώρας που βγαίνει προς τα έξω μόνο τιμητική δεν είναι.

Κοινώς, γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς…

Η εκπομπή «60 minutes» της αυστραλιανής τηλεόρασης πραγματοποίησε ρεπορτάζ-έρευνα για το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα και μίλησε με τον Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος μάλλον είναι ο αγγλομαθής της Χ.Α. καθώς αυτός εκπροσωπεί συνήθως την οργάνωση στα ξένα ΜΜΕ.

Ο Παναγιώταρος σε όλη τη συνέντευξη -στο κομμάτι τουλάχιστον που προβλήθηκε- είναι ο… εαυτός του.

Ρατσιστής, ομοφοβικός, προκλητικός: κανονικός χρυσαυγίτης.

Η δημοσιογράφος πραγματοποιεί μία σύγκριση της ναζιστικής Γερμανίας με τη δράση της Χ.Α. και καλεί τον υπόδικο βουλευτή να σχολιάσει τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Παναγιώταρος δίνει την -κλασική πλέον- απάντηση που δίνουν όλοι οι χρυσαυγίτες σε αυτό το ερώτημα: Ότι ο Χίτλερ, όπως και ο Στάλίν, ήταν μία «μεγάλη προσωπικότητα» που έκανε τη «βρώμικη δουλειά» εκείνης της περιόδου.

Δίνοντας την απάντηση, έχει ένα αυτάρεσκο χαμόγελο. Ενδεχομένως αντιλαμβάνεται το δικό του ρόλο στην Ιστορία ως αντίστοιχο. Κάποιον που κάνει τη «βρώμική δουλειά» της περιόδου.

Δεν το κρύβει άλλωστε. Δεν κρύβει πολλά, ωστόσο μετέρχεται (και) την -παραδοσιακή…- μέθοδο της Χ.Α., να βαφτίζει το κρέας ψάρι και να επιμένει ότι αυτό που βλέπουν τα μάτια σας δεν είναι αυτό που… βλέπουν τα μάτια σας.

Δηλαδή; Απαρνήθηκε τον χαρακτηρισμό νεοναζί, υποστηρίζοντας πως οι χρυσαυγίτες είναι απλά εθνικιστές.

«Δεν είμαστε νεοναζί, είμαστε εθνικιστές», τονίζει, με τη δημοσιογράφο, όμως, να αναφέρει στο ρεπορτάζ της ότι στα γερμανικά η λέξη ναζισμός σημαίνει εθνικισμός.

Ο Παναγιώταρος κάνει λόγο για «εισβολή μεταναστών», που την χαρακτηρίζει «ακήρυχτο πόλεμο».

Σημειώνει ότι στη χώρα μας βρίσκονται τουλάχιστον 3 εκ. μετανάστες, σημειώνοντας ότι «οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι, και κυρίως τζιχαδιστές».

Ερωτηθείς σχετικά, δηλώσει ότι οι χρυσαυγίτες είναι… «εναντίον της βίας», για να προσθέσει: «Δεν έχουμε πάρει το νόμο στα χέρια μας, εάν τον είχαμε πάρει θα είχαμε λύσει όλα τα προβλήματα στην Ελλάδα».

Το ρεπορτάζ της αυστραλιανής τηλεόρασης

Η ομοφοβία

Ο ίδιος συνέχισε το κρεσέντο μίσους, αυτή τη φορά ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε γιατί αποκάλεσε τον σκηνοθέτη του Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου, «αδελφή από την Αλβανία», απαντά… «διότι είναι και Αλβανός και αδελή».

Φτάνει δε στο σημείο να υποστηρίξει ότι «η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια»- τουλάχιστον σύμφωνα με… κάποια ένωση γιατρών: «Μέχρι το 1997 η διεθνής ένωση γιατρών και, δεν ξέρω εγώ τι, θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ασθένεια, που είναι».

Ο «κανονικός» άνθρωπος

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε την κρίση για να εδραιωθεί πολιτικά στην Ελλάδα, ενώ ο υπόδικος βουλευτής φαίνεται να πιστεύει πως η Χρυσή Αυγή είναι πανάκεια για όλες τις δυσκολίες της Ελλάδας και οι χρυσαυγίτες η λύση στα προβλήματα των Ελλήνων…

Το ρεπορτάζ παρουσιάσει επίσης έναν… «κανονικό» άνθρωπο, ο οποίος θεωρεί ότι η Χ.Α. είναι η έσχατη λύση για την κρίση στη χώρας μας. Ένα πολιτικό μηχανικό, οικογενειάρχη, που δηλώνει απογοητευμένος απ’ όλα τα κόμματα, έχοντας βρει την ελπίδα (;) στην Χ.Α.

Βέβαια, ο «κανονικός» άνθρωπος εμφανίζεται στα πλάνα του ρεπορτάζ να παραβρίσκεται σε συγκέντρωση της Χ.Α. τον περασμένο Ιανουάριο (για τα Ίμια), και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ενδεχομένως ο εν λόγω «κανονικός» άνθρωπος, ο οικογενειάρχης που δεν διαθέτει τη φιγούρα του τυπικού χρυσαυγίτη, προτάθηκε στη δημοσιογράφο με συγκεκριμένο στόχο: Να γράψει η κάμερα -να γίνει εικόνα- ότι ο μέσος Έλληνας στηρίζει τη Χ.Α., όχι μόνον όσοι διαθέτουν κτηνώδη δύναμη και φασίζουσα σκέψη.