Ρένα Δούρου: Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις δίχως κόστος που βαλτώνουν

Loading...


Οι πολίτες, έχοντας γνώση των σκληρών μέτρων, εμπιστεύθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ το δύσκολο έργο της υλοποίησής της συμφωνίας, τόνισε, σε συνέντευξή της, η περιφερειάρχης Αττικής και στέλεχος του κόμματος Ρένα Δούρου.

«Η κυβέρνηση, οι υπουργοί, οφείλουν να τηρήσουν αυτή τη δέσμευση για την αξιοπιστία της πολιτικής», ανέφερε η περιφερειάρχης στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι τις επόμενες εκλογές για την περιφέρεια, το 2019.

«Το ζήτημα δεν είναι αν θα κάνω δεύτερη θητεία, αλλά να κερδηθεί το στοίχημα μίας σύγχρονης και αποτελεσματικής Περιφέρειας στην υπηρεσία του πολίτη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί «σε δύο επίπεδα – εκείνο των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, του προσφυγικού και παράλληλα του νέου υποδείγματος στην άσκηση εξουσίας».

«Θέλω έτσι να κάνω μια τομή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία συστηματικά απαξιώνουν οι πάντες ως σήμερα, θεωρώντας την υποδεέστερη, μια θέση ‘βολέματος’ όταν κάποιος δεν αποσπάσει υπουργικό θώκο ή δεν εκλεγεί βουλευτής», είπε.

Η κ. Δούρου εξέφρασε την άποψη ότι τα θέματα του χρέους και της αξιολόγησης δεν αφορούν αποκλειστικά τη χώρα μας αλλά τις δομικές ανεπάρκειες της Ευρωζώνης και παράλληλα τις ‘αντιφάσεις’ του ΔΝΤ.

«Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που είναι άμεσα απαραίτητες, όπως ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, η απαλλαγή της από τη γραφειοκρατία, οι οποίες δεν αποτελούν μέρος των διαπραγματεύσεων, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος – αντίθετα, έχουν όφελος – και που σήμερα βαλτώνουν. Αυτά δυσκολεύουν το ήδη βαρύ έργο του Πρωθυπουργού», κατέληξε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι σε μια σχέση, όπως αυτή με τον Πρωθυπουργό, η οποία χρονολογείται εδώ και δύο δεκαετίες, η επικοινωνία, εξαιτίας των υποχρεώσεών, μπορεί να μην έχει τη συχνότητα του παρελθόντος, ωστόσο ποιοτικά παραμένει άμεση και ακέραια.Ετικέτες