Π. Παναγιωτόπουλος ξεφτιλίζει δήμαρχο Λονδίνου

Loading...


Σε υπεράσπιση του Τζορτζ Κλούνεϊ έσπευσε  ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, όταν ο διάσημος ηθοποιός πήρε θέση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Παναγιωτόπουλος, όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε τον Χολιγουντιανό σταρ ως νοσταλγό του Χίτλερ, σχολίασε: «Ήλπιζα ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου θα μπορούσε να συζητήσει με ψυχραιμία και με επιχειρήματα αυτό που αποτελεί αίτημα και του συντριπτικού ποσοστού των ιδίων των συμπατριωτών του, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Guardian».

«Αντιθέτως, διαβάλλει τον κ. Κλούνεϊ, αμφισβητώντας τη διανοητική του επάρκεια. Επιπλέον, διαστρεβλώνει τη θέση του, συγκρίνοντάς τη με ναζιστικά σχέδια» υπογραμμίζει ο υπουργός Πολιτισμού.

Και καταλήγει: «Αισθάνομαι την ανάγκη να διαμαρτυρηθώ για το γεγονός ότι ο κ. Τζόνσον -με απαράδεκτο τρόπο- αποδίδει στον κ. Κλούνεϊ τις προθέσεις του Γκέρινγκ. Όπως, βεβαίως, θα διαμαρτυρόμουν, αν κάποιος -με εξίσου απαράδεκτο τρόπο- υποστήριζε ότι ο κ. Τζόνσον χρησιμοποιεί κάποιες από τις τεχνικές του Γκέμπελς».Ετικέτες