«Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ιστορική ευκαιρία για την ενίσχυση της ελληνορωσικής συνεργασίας, και των σχέσεων με τις άλλες χώρες BRICS αποτελεί η συμμετοχή της Ελλάδας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με τον Έλληνα Αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik o κ. Ήσυχος είπε πως «η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, θεωρεί πως αυτή η επίσκεψή τους στην Αγία Πετρούπολη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία- ιστορική θα έλεγα, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο σε μια περιοχή με την οποία έχουμε παραδοσιακά σχέσεις, σε ιστορικό θρησκευτικό, οικονομικό, πολιτισμικό επίπεδο».
Σύμφωνα με τον κ. Ήσυχο, οι Έλληνες θα μπορούσαν να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας αλλά και τις διμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στις 18-20 Ιουνίου.

isixos.jpg

Τόνισε μάλιστα, ότι η Ελλάδα αισθάνεται πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει διερευνήσει «το βάθος και το πλάτος» των σχέσεων με τη Ρωσία, εκτιμώντας πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της συνεργασίας της Ελλάδας με τις χώρες BRICS και τις χώρες της Ευρασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

«Γι ‘αυτό και πιστεύω ότι ανοίγουμε έναν νέο δρόμο, και θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν», σημείωσε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι η συνεργασία της Ελλάδας με χώρες BRICS μπορεί να επεκταθεί στους τομείς των μεταφορών, της βιομηχανίας τροφίμων, του τουρισμού και στη δημιουργία μικτών ελληνικών-ρωσικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και Ρωσία.

isixos1.jpg

Αποστολή του BriefingNews στην Αγία Πετρούπολη

Την Παρασκευή 19 Ιουνίου αναμένεται στην Αγία Πετρούπολη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο σε επιχειρηματικό δείπνο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε προσκληθεί να δώσει το παρών από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε επισκεφθεί το Κρεμλίνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα πρόκειται να είναι ένας από τους τιμώμενους πολιτικούς ηγέτες του Φόρουμ που διοργανώνεται ετησίως υπό την αιγίδα της ρωσικής προεδρίας στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο θα συναντηθεί και κατ’ ιδίαν πέρα από την συνάντησή τους στο γεύμα των ηγετών.

isixos2.jpg

Την πρόσκληση της ρωσικής κυβέρνησης έκαναν δεκτή και Έλληνες επιχειρηματίες από όλους τους χώρους για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φόρουμ.

Το συνέδριο έθεσε την Αγία Πετρούπολη σε συναγερμό

Τα ξενοδοχεία της πόλης είναι ασφυκτικά γεμάτα ενώ οι πολιτιστικές δραστηριότητες βρίσκονται σε μεγάλη δραστηριότητα.
Η οργάνωση του συνεδρίου βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσικής κυβέρνησης και τις εργασίες της θα ανοίξει ο Ρώσος πρόεδρος με μια ομιλία της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές θέλουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιεί ηγετικό χαρακτήρα στο λόγο του για την πρωτοβουλία αυτή της γενέτειράς του, που κάθε χρόνο την φέρνει στο επίκεντρο της επιχειρηματικής δράσης.

Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που διεξάγεται από το 1997 συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών και οικονομικοί εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο. Τις εργασίες του Φόρουμ το 2014 παρακολούθησαν πάνω από 4.700 καλεσμένοι από 73 χώρες.

isixos3.jpg
isixos4.jpg


Ετικέτες