Ο Υπ. Παιδείας στην Πάτμο-Επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Του Νίκου Μελιανού

Επίσκεψη αστραπή πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Λοβέρδος την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στην Πάτμο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της www.patmsotimes.gr με τριάμισι ώρες καθυστέρηση έφθασε το super puma στην Πάτμο που μετέφερε τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο προερχόμενο από Λέρο λόγω καθυστέρησης από τον ανεφοδιασμό καυσίμων.

Αντί μία η ώρα το μεσημέρι που ήταν η πρώτη ενημέρωση άφιξης, αφίχθηκε στις 4 και μισή
Εμείς πήγαμε στις μία η ώρα για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο ελικοδρόμιο και μείναμε αρκετά περιμένοντας. Φύγαμε αφού ενημερωθήκαμε από το αστυνομικό όργανο που περίμενε κι αυτό ότι ανανεώνεται το ραντεβού για τις δυόμισι μέχρι που φθάσαμε στις 4 και μισή.

Για να υποδεχθούν τον υπουργό περίμεναν στο Δημοτικό Σχολείο της Σκάλας οι μαθητές και οι δάσκαλοι και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι μαθητές με τους καθηγητές τους για πολύ ώρα. Υπήρξε δικαιολογημένη αγανάκτηση από τους γονείς και τα παιδιά που περίμεναν, τελικά στις 2 η ώρα αποχώρησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα σχολεία τους και οι δάσκαλοι του Δημοτικού. Παρέμειναν μόνο οι καθηγητές στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το ΓΕΛ, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ.

Τον υπουργό παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδο που συνοδευόταν από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και ομάδα της τηλεόρασης ΝΕΡΙΤ, υποδέχθηκαν στο ελικοδρόμιο ο δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος και ο αντιδήμαρχος κ. Μαραβέλιας. Με τη συνοδεία περιπολικού του Α.Τ. Πάτμου κατευθύνθηκαν στο Σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το ΓΕΛ, το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ. Εκεί τον περίμεναν οι διευθυντές οι καθηγητές και πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων, όπου του πρόσφεραν λουλούδια και γλυκά.
«Σε έξι σχολεία που πήγα είπε ο κ. Λοβέρδος μετά τις πρώτες χειραψίες με τους καθηγητές, έχουν κενά αλλά δουλεύουν τα σχολεία.

Είναι καλύτερα από πέρσι. Είδα μια έκθεση του ΟΟΣΑ ότι στη χώρα μας γίνοντ
αι οι λιγότερες ώρες από τα σχολεία των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης . Εγώ δεν θέλω να τις αυξήσουμε αλλά να κάνουμε καλύτερο το σχολείο. Αλλά με λίγα λεφτά πως θα γίνει καλύτερο. Ας δουλέψει, ας είναι ήρεμο φέτος το σχολείο μας. Για να δουλέψει χρειάζεται βιβλία, τάχουμε και πάμε να δούμε τι γίνεται με το εκπαιδευτικό προσωπικό».

Άκουσε τις ελλείψεις που υπάρχουν στα τρία σχολεία. Ένας γυμναστής υπάρχει για όλα. Στο Γυμνάσιο λείπει καθηγητής για παιδιά με μαθησιακά προβλήματα. Οι πολλές όμως ελλείψεις είναι στο ΕΠΑΛ που όπως είπε ο διευθυντής κ. Παναγιώτης Παναγάκης είναι μόνο τέσσερις καθηγητές μαζί με τον διευθυντή και λείπουν, Μαθηματικός, 2 πληροφορικής 2 οικονομολόγοι, Γυμναστής , κ.ά.
Ο κ. υπουργός αφού υποσχέθηκε ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα καλυφθούν όλες οι ελλείψεις, αναφέρθηκε στο κοινωνικό σχολείο.
«Κάντε μια ομάδα με γονείς είπε να πηγαίνουν στη Ρόδο που υπάρχει κοινωνικό σχολείο να εκπαιδεύεστε ώστε μετά να συζητάτε με τα παιδιά.
Μεγάλη εντύπωση του προκάλεσαν οι τοιχογραφίες στο προαύλιο σχετικά με τον ρατσισμό και ρώτησε να μάθει πότε και ποιος τις έκανε.
«Πριν δεκαπέντε χρόνια του είπε η διευθύντρια του ΓΕΛ κ. Χρυσούλα Γαμπιεράκη από μαθητές με την βοήθεια του τότε καθηγητή καλλιτεχνικών».

Στη συνέχεια ο κ. υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση μπροστά στις κάμερες:
«Ξεκινήσαμε από χθες το σχολείο αλλά και το κοινωνικό σχολείο. Στη Σύμη μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που προέκυψε με συνεργασία μας με το ΣΕΓΑΣ .
Μία από τις δράσεις μας του κοινωνικού σχολείου είναι η αναγκαία εκπαίδευση των παιδιών μας και των γονιών, ότι ο ρατσισμός το φίδι αυτό, δεν προσφέρει καμία λύση παρά μόνο μίσος. Με έκπληξη μας βλέπουμε αυτό εδώ που είναι αν θέλετε και το έμβλημα αυτής της δράσης του κοινωνικού σχολείου και επίσης χαιρόμαστε που έχει γίνει προ 15 ετών και το έχουν κάνει μαθητές».
Και έδωσε συγχαρητήρια.

Μετά το σχολείο πήγε στο Μοναστήρι όπου τον υποδέχθηκε ο καθηγούμενος και τον ξενάγησε εν συντομία στο Καθολικό και στο παρεκκλήσι του Οσίου Χριστοδούλου. Εκεί ήταν και ο σχολάρχης της Πάτμιάδος κ. Στάθης Κόττορος ο οποίος του είπε λίγα λόγια για το ιστορικό σχολείο της Πατμιάδος.
Ο υπουργός ανανέωσε το ραντεβού του σε είκοσι μέρες στην Πάτμο. Θα έρθει μόνο για την Πατμιάδα.

 Ετικέτες