Με μπούρκα στη Σαουδική Αραβία η Κουντουρά για τον τουρισμό

Loading...


Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες είναι γυναίκες και πρέπει να φοράνε μπούρκα – ισλαμικό χιτώνα. Όχι μόνο οι δικές τους, αλλά και οι ξένες.

Δεν πάει να είσαι υπουργός την Ευρώπη; Στη Σαουδική Αραβία είσαι γυναίκα και αυτό σημαίνει ότι θα βάλεις μπούρκα!

Κάπως έτσι και η Έλενα Κουντουρά, που πήγε στη Σαουδική Αραβία για να βρει τουρίστες, φόρεσε τη μπούρκα και ούτε… κουβέντα!

Μάλιστα, εξασφάλισε τη στήριξη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας στον ελληνικό τουρισμό κατά την παραμονή της στο Ριάντ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του 1ου GREEK TOURISM WORKSHOP.

Κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού και Αρχαιοτήτων (SCTA) Πρίγκιπα Σουλτανμπίν Σαλμανμπίν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ (Sultanbin Salmanbin Abdulaziz AlSaud), ο Σαουδάραβας ομόλογος εξέφρασε την ικανοποίησή για την εμβάθυνση των διμερών πολιτιστικών σχέσεων, μάλιστα εντυπωσιάσθηκε από το ποσοστό (περίπου 20%) που αντιπροσωπεύουν στο ΑΕΠ τα έσοδα του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η κυρία Κουντουρά τόνισε ότι η παρουσία της στο Ριάντ με την ευκαιρία του πρώτου Greek Tourism Workshop αποτελεί απόδειξη της σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό της αγοράς της Σαουδικής Αραβίας και αναφέρθηκε διεξοδικά στην πραγματοποίηση από τον προσεχή Ιούλιο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ – Αθήνας με δύο πτήσεις την εβδομάδα από την Aegean, γεγονός που, όπως σημείωσε, θα τονώσει ουσιαστικά την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα.

Προσκάλεσε επίσης τον ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να διαπιστώσει το επίπεδο και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Ο ίδιος αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση και συμφώνησε να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Στη συνέχεια, η κυρία Κουντουρά συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα Υπουργό Μεταφορών Αμπντούλαχμπίν Αλ Μουκμπέλ (Abdullahbin Abdulrahman Al-Muqbel), ο οποίος την καλωσόρισε στο Ριάντ και αναφέρθηκε με επαινετικά σχόλια στην έως τώρα πορεία της σημειώνοντας ότι παρακολουθεί την σταδιοδρομία της με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Σαουδάραβας Υπουργός Μεταφορών τόνισε ότι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα των μεταφορών με χώρες όπως η Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας και τόνισε τη σημασία που δίνει η χώρα του στις θαλάσσιες μεταφορές, όπου διαπρέπει η Ελλάδα.

Από την πλευρά της, η κ. Κουντουρά επισήμανε ότι αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην υποστήριξη, από τη Σαουδαραβική πλευρά, της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ριάντ –Αθήνας καθ΄ όλο το έτος, γεγονός που θα συμβάλει στη διατήρηση του δρομολογίου και θα αποτελέσει ευκαιρία για τους επισκέπτες από τη Σαουδική Αραβία να γνωρίσουν την Ελλάδα και να αγαπήσουν τον πολιτισμό της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό στο πρώτο Greek Tourism Workshop, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειών Κρήτης, Ν. Αιγαίου και Πελοποννήσου, του ΕΟΤ και της AEGEANAIRLINES, αλλά και επιχειρήσεις από τις δύο χώρες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν δυνατότητες συνεργασίας.Ετικέτες