Μαραθώνιος επαφών Τσίπρα στην Κύπρο

Loading...


Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε νωρίς το πρωί της Δευτέρας με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου τον υποδέχτηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης.

 

Στις 10:00 γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο θα έχει κατ` ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στο Προεδρικό Μέγαρο θα γίνει απόδοση τιμών και κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Προεδρικό Μέγαρο θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες του αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην παρουσία του Κύπριου υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

 

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Στην συνέχεια, θα αναχωρήσει για την Βουλή για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και θα έχει 15λεπτες επίσης συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Αργότερα ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις, με τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με ΜΚΟ.

Στις 20:00 θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Βουλής.

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμή του Πρωθυπουργού.

Αύριο το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι, στη μνήμη των νεκρών του 1974 και στη συνέχεια θα επισκεφθεί στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Διοικητή. Από τη Κύπρο θα αναχωρήσει στις 12:30 με προορισμό τη Ρώμη.Ετικέτες