Αυτοσυγκράτηση για το Grexit ζητά από τη Γερμανία ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

Loading...


Σε αυτοσυγκράτηση στη συζήτηση ως προς τη παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, καλεί τη Γερμανία ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος- με τους Σοσιαλδημοκράτες- συντηρητικού Λαικού Κόμματος.

Δεν είναι ούτε εύστοχο να αναμιγνύεται κανείς στους προεκλογικούς αγώνες άλλων χωρών, ούτε και να υπερερμηνεύει δηλώσεις που γίνονται στο πλαίσιο ενός προεκλογικού αγώνα, επισημαίνει ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα «Ντι Βελτ», στις οποίες παραπέμπουν σήμερα αρκετά αυστριακά Μέσα Ενημέρωσης.

Ήδη, σε χθεσινές δηλώσεις του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση, ο κ. Σέλινγκ, είχε τονίσει ότι αυτή τη στιγμή δεν θεωρεί σκόπιμη μια συζήτηση για το ερώτημα ως προς μια έξοδο από την Ευρωπαική Ένωση ή από το ευρώ.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την άποψη πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, θα συνεχίσει με τα προγράμματα και πιθανόν θα μπορέσει και μετά τις εκλογές να συνεχίσει τη συνεργασία με την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο ίδιος πιστεύει πως «η χώρα χρειάζεται αυτή τη βοήθεια».

Στην ίδια εκπομπή της Αυστριακής Τηλεόρασης, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε δώσει σαφέστατο μήνυμα ότι «ο ελληνικός πληθυσμός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό», προσθέτοντας ότι θεωρεί «περιττό να διαμηνύει κάποιος σε μια χώρα, που βρίσκεται προ εκλογών, τις απόψεις του για το πώς κανείς βλέπει όλα αυτά».Ετικέτες