Αλέξης Τσίπρας στην «La Repubblica»: «Το ευρώ δεν είναι φετίχ αλλά εργαλείο»

Loading...


Νίκη τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο δήμο Αθηναίων περιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε από το Μιλάνο ότι η Ρένα Δούρου και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης έχουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν.

«Το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα θα φέρει ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη, που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της «La Repubblica». 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα είναι «εργαλείο» και όχι «φετίχ» επισημαίνοντας, επίσης, ότι έπειτα από τις αποκαλύψεις των «Financial Times» συνειδητοποιήσαμε όλοι ποια είναι η αλήθεια: Ότι η έξοδος μιας χώρας θα οδηγούσε στη διάλυση του ευρώ.

Αφού τάχθηκε υπέρ ενός κοινού νομίσματος που θα προστατεύει όλες τις οικονομίες της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ακόμη ότι «με τον ίδιο τρόπο που ψηφίστηκαν οι νόμοι για την κρίση θα πρέπει να ψηφιστούν νέα μέτρα για την τόνωση της οικονομικής ζήτησης» και πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να αξιολογείται ως ευαγγέλιο το σύμφωνο σταθερότητας και το δημοσιονομικό σύμφωνο».