Έρχονται απρόβλεπτες εξελίξεις-Κοινωνική αναταραχή και πολιτικές απειλές

Loading...


Έτσι όπως τα έκανε ο Αλέξης να δούμε πως θα μπορέσει να ξανακρυφτεί πίσω από τις λέξειςΠλέον ποιος θα τον πιστεύει; Κι όταν χάνεται η εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνησή του και μάλιστα μόνο μισό χρόνο μετά την εκλογή της πολλά μπορεί να συμβούν.

Τα απόνερα της δυσβάσταχτης συμφωνίας μπορεί να είναι απρόβλεπτα. Καταρχάς ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ που έδιναν ως αντιπολίτευση ραντεβού στο πεζοδρόμιο με κάθε ευκαιρία θα μάθουν από την καλή και από την ανάποδη τι θα πει απεργία! Ήδη τα συνδικάτα διαφόρων κλάδων συντονίζονται για κινητοποιήσεις. Θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή. Η άκρα, εξωκοινοβουλευτική αριστερά έδειξε τα δόντια της με τους μπαχαλάκηδες πολλές φορές… Δεν ξέρουμε αν θα ξαναδούμε “επαναστάσεις” τύπου Δεκεμβριανών, αλλά η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι….

Δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και πολιτική αστάθεια. Κι όχι μόνο σε εσωκομματικό επίπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Βουλή την Παρασκευή.

Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι αδύναμος. Κυβέρνηση ταπεινωμένη, κόμματα αντιπολίτευσης υπό διάλυση, το ένα με νεότευκτη αρχηγό και το άλλο αναζητώντας “δεξιό Τσε Γκεβάρα” που θα το βγάλει από το τέλμα. Δεν αποκλείεται να έχουμε δημιουργία και νέων πολιτικών φορέων.

Αλλά το σημαντικότερο και το ανησυχητικότερο είναι πως η μεγάλη αναστάτωση στο πολιτικό γίγνεσθαι μπορεί να επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες και η απειλή αιωρείται σαν δαμόκλειος σπάθη…

Είδωμεν…Ετικέτες