Το μυστικό της Μαρίας…

Loading...


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
Η Μαρία, η λεκάνη και η αλήθεια….
Η Μαρία τον τελευταίο καιρό έδειχνε να έχει κλειστεί ερμητικά  στον εαυτό της, ζούσε ένα δράμα που κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς αφορούσε.. Οι συμμαθητές της, στην τρίτη γυμνασίου, προσπαθούσαν να της σταθούν αλλά εκείνη, λες και είχε πιεί το αμίλητο νερό, δεν έβγαζε λέξη για το πρόβλημα που την βασάνιζε.
Έμοιαζε να μισεί τον εαυτό της, να μη θέλει να κοιταχτεί στον καθρέφτη .Αν και ήταν πανέμορφη, δροσερό κορίτσι.. Στο βλέμμα της έβλεπες το καλοκαίρι. Ένα κορίτσι με δυναμισμό και πάθος για τη ζωή, μεταμορφώθηκε σε ένα πέτρινο άγαλμα. ΄΄Με την πρώτη σταγόνα της βροχής σκοτώθηκε το καλοκαίρι΄΄ όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης στο ομώνυμο ποίημά του.  Η Μαρία αναζητούσε μία λατρεία, που θα ήθελε να εξαργυρώνει το νόμισμά της. Πονούσε…για αυτό. ΄Εβλεπε τον εσωτερικό της κόσμο από παράδεισο να έχει εξελιχθεί σε κόλαση.

Όταν πονάς μη περπατάς σε δρόμους πατημένους
διάλεγε κάποια ερημικά μονοπάτια, έγραψε κάποιος φωτισμένος ασκητής στα απομνημονεύματα του.

Η Μαρία έκρυβε ένα μυστικό….

Ποιό ήταν; Η καρδιά της πληγώθηκε σε κάποιο διάλλειμα στο σχολείο της όταν  ένας συμμαθητής  της και φίλος, της είπε άκομψα και σε έντονο ύφος,  “Τι θα μας πεις και εσύ με την απέραντη λεκάνη σου΄΄. Εννοώντας τη περιφέρεια της μέσης της.

Το μαχαίρι… φαίνεται να χτύπησε στο κόκκαλο, δεν ξέρω αν ήταν το κόκκαλο της περιφέρειας της μέσης της…αλλά σίγουρα πλήγωσε το είναι της.
Προσπαθούσε μόνη της να το προσπεράσει. Μάταια όμως. Κάποια ημέρα μετά από πολλές εβδομάδες η λύση βρέθηκε!
Αρχικά στράφηκε στον διαλογισμό, δεν είδε αποτέλεσμα και στη συνέχεια, μέσα στον πόνο της ανακάλυψε τον Θεό. Την αλήθεια, όπως εκμυστηρεύτηκε μετά από πολύ καιρό στην κολλητή της φίλη Λένα.

Εκεί μόνο εξομολογήθηκε το βάρος που σήκωνε … όπως άλλωστε έκανε πάντα, εκτός από το μεγάλο μυστικό  της παρενόχλησης της από τον αγενέστατο συνάδελφό της.
Αν δεν υπήρχε ο πόνος θα είμασταν θηρία. Ετσι λοιπόν πριν η Μαρία εξελιχθεί σε θηρίο ειρήνευσε ξαφνικά μέσα από ένα βιβλίο ΄΄ δροσοσταλίδες΄΄ . Η  Βαλεντίνα, πρωταγωνίστρια μιας αληθινής ιστορίας αφηγείται το προσωπικό της δράμα και την  σωτήρια επαφή με το θείο.

Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι τυχαίο, αρκεί να αποκωδικοποιούμαι  τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά μέσα από καταστάσεις και πρόσωπα.
Η Μαρία μέσα από τη λεκάνη της… συναντήθηκε με τους αγγέλους που δεν είχε βρει τόσο καιρό.
Με τη διαφορά ότι ο Άγγελοι  δεν είναι επίγειοι αλλά ουράνιοι…