ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΕΦΗΒΕΙΑ…

Loading...


Γυρνάει κάθε μέρα από το σχολείο, παρατάει όπου βρει τα παπούτσια και κλείνεται στο δωμάτιο του χωρίς να πει κουβέντα. Κι εσύ αναρωτιέσαι πότε πέρασε ο καιρός που γυρνούσε από το σχολείο και έτρεχε να σου περιγράψει με όλες τις λεπτομέρειες ότι είχε συμβεί. Μην φοβάσαι, δεν φταίνε οι κακές παρέες..απλά το παιδί σου είναι στην εφηβεία!

Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί έφηβοι εκδηλώνουν μια κάπως καταθλιπτική συμπεριφορά, είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους, δεν δείχνουν πολύ χαρούμενοι και γενικά δεν εκδηλώνουν ευχάριστα συναισθήματα. Είναι απολύτως φυσιολογικό λόγω των ορμονών που κάνουν πάρτι από την ηλικία των 9 έως και 15! Μετά κάπως ηρεμούν τα πράγματα, αλλά μην φανταστείς ότι γίνονται άγγελοι!

Όπως για όλα τα προβλήματα, υπάρχει λύση και στη δικιά σου περίπτωση ή μάλλον του παιδιού σου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα, οι έφηβοι που βρίσκονται στη φάση αυτή και δέχονται υποστήριξη από τους γονείς τους, το ξεπερνάνε εύκολα. Αντιθέτως, οι γονείς που είναι αυταρχικοί και εγκρατείς με τα παιδιά τους είναι σαν να τα ωθούν να βυθιστούν ακόμη πιο πολύ στον «κόσμο τους» με αποτέλεσμα να φαίνονται οι κακοί στα μάτια των παιδιών.

bemary.com