Προσοχή στους ψευδοπροφήτες: Έφηβες εξορκίστριες στις ΗΠΑ διώχνουν τους δαίμονες

Loading...


Επιμέλεια: Γιώργος Θεοχάρης
Αγιορείτης μοναχός  από τα ερημικά »Κατουνάκια» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για όσους παρουσιάζονται ως εξορκιστές και ουσιαστικά σπέρνουν το κακό αντί να το αντιμετωπίσουν.

Τις τελευταίες σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης τρεις νεαρές γυναίκες εμφανίζονται ως σωτήρες όσων πάσχουν από δαιμονικές ενέργειες.
Μιλώντας στο  «Αγιορείτικο Βήμα» μοναχός από τον Άθωνα  κάνει έκκληση προς όλους τους πιστούς   να μην  εμπιστεύονται τη ψυχή τους σε οποιαδήποτε μορφής εξορκιστών καθώς όπως είπε, με τη δαιμονική ενέργεια που χρησιμοποιούν είναι μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στη  ψυχή  παρά να εκδιώξουν τη κακή ενέργεια, όπως λένε. Ο εξορκισμός γίνεται μόνο από Ιερέα που γνωρίζει…και συμπλήρωσε:
Παραπέμπω τους αναγνώστες σας στο ευαγγέλιο:«Προσέχετε εαυτοίς από των ψευδοπροφητών͵ οίτινες έρχονται προς υμάς εν εν δύμασι προβάτων͵ έσωθεν δε εισι λύκοι άρπαγες• αλλ΄ από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ. 7.15)

Ιδού το δημοσίευμα που κάνει το γύρο του κόσμου μέσα από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Μπριν Λάρσον και οι Τες και Σαβάνα Σέρκενμπακ μοιάζουν με συνηθισμένες έφηβες Αμερικανίδες. Και έτσι θα ήταν, αν για επάγγελμά τους δεν είχαν… τους δημόσιους εξορκισμούς. Αυτοαποκαλούνται «μαχήτριες της ελευθερίας» και στη διάρκεια των εξορκισμών κραδαίνουν ασημένιους σταυρούς και Βίβλους προκειμένου να στείλουν τους δαίμονες που κυριεύουν τους ανθρώπους, πίσω στην κόλαση.

Όπως αναφέρει το βρετανικό BBC, η 18χρονη Μπριν συνάντησε τις αδελφές Τες και Σαβάνα πριν οκτώ χρόνια σε μάθημα καράτε.

«Κάναμε προπονήσεις μαζί, μαθαίναμε πως να αγωνιζόμαστε και πώς να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας και τους άλλους» δηλώνει η Σαβάνα 21 ετών. Όμως ήταν οι κοινές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις αλλά και το επάγγελμα του πατέρα της Μπριν, Μπομπ Λάρσον – ο οποίος είναι ιερέας και υποστηρίζει ότι έχει εκτελέσει περισσότερους από 15.000 εξορκισμούς – που ώθησε τις τρεις κοπέλες να ξεκινήσουν τους εξορκισμούς.

Πιστεύουν ότι τα κακά πνεύματα και οι δαίμονες προκαλούν στους ανθρώπους δυστυχία, κατάθλιψη και εθισμούς. «Ένας δαίμονας δεν κυριεύει κάποιον όποτε το θέλει, ο Θεός δεν το επιτρέπει αυτό» εξηγεί η Μπριν στο BBC και προσθέτει: «Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος διαπράττει κάποια αμαρτία ή κάνει κάτι ή του κάνουν κάτι και επιτρέπει στον δαίμονα να μπει μέσα του». Οι κοπέλες συνοδεύουν τον Μπομπ Λάρσον σε δημόσιους εξορκισμούς σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη.

alt

Όπως λέει η 18χρονη Τες, κάθε χώρα έχει ένα συγκεκριμένο είδος δαίμονα. Συγκεκριμένα, η Βρετανία θεωρείται «θερμοκήπιο» μαγείας, εξαιτίας της δημοτικότητας των βιβλίων «Χάρι Πότερ» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. «Τα ξόρκια και τα πράγματα που διαβάζεις στα βιβλία Χάρι Πότερ, δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας, είναι πραγματικά ξόρκια.
Προέρχονται από βιβλία μαγείας» εξηγεί η Τες. Η Μπριν, που θεωρείται η βασική εξορκίστρια, υποστηρίζει ότι οι εξορκισμοί δεν έχουν καμία σχέση με θεατρική παράσταση, παρότι όταν οι τρεις κοπέλες ανεβαίνουν στην σκηνή, το κοινό τους τις υποδέχεται σαν ροκ σταρ. «Ειλικρινά δεν κάνω σόου, απλά κάνω επίδειξη της δύναμης του Θεού. Δεν το κάνουμε για τις κάμερες» λέει.

Οι υπηρεσίες τους φυσικά προσφέρονται με το αζημίωτο, καθώς για κάθε προσωπικό εξορκισμό, η οικογένεια του «δαιμονισμένου» ή και ο ίδιος, καταβάλει μία εθελοντική προσφορά μερικών εκατοντάδων δολαρίων. «Οι άνθρωποι πληρώνουν χιλιάδες δολάρια για να πάνε σε κλινικές αποτοξίνωσης και σε ψυχιάτρους αλλά υπάρχει αυτή η ιδέα ότι η πνευματικότητα πρέπει να έρχεται δωρεάν» εξηγεί ο Μπομπ Λάρσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πριν πραγματοποιηθεί ο προσωπικός εξορκισμός οι πελάτες πρέπει να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο με το οποίο εκτιμάται η ψυχολογική τους κατάσταση – αν, με λίγα λόγια, ο «δαιμονισμός» τους προκαλείται από ψυχολογικά προβλήματα ή από… πραγματικό δαίμονα.

Η Τες, η Σαβάνα και η Μπριν έκαναν μαθήματα στο σπίτι αφού λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, πρέπει να ταξιδεύουν πολύ. «Ταξιδεύουμε σε περισσότερες από 20 χώρες και δεν έχουμε χρόνο για να πηγαίνουμε στο σχολείο αλλά κάθομαι στο γραφείο μου και κάνω τα μαθήματά μου. Είναι πολύ καλύτερο από το να πηγαίνω στους χαζο – χορούς τους σχολείου» λέει η Μπριν. Η Μπριν και η Τες έγιναν δεκτές στο κολέγιο ενώ η Σαβάνα είναι ήδη φοιτήτρια. Ωστόσο, όπως δηλώνουν αυτό που είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν είναι «η πνευματική τους μάχη ενάντια στις δυνάμεις του κακού». Την ιστορία των τριών κοριτσιών θα παρουσιάσει το BBC Three στις 12 Σεπτεμβρίου, σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Έφηβες εξορκίστριες».