ΛΑΓΑΝΑ: ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ!
λεύρι για όλες τις χρήσεις
2.30γρ.μαγιά φρέσκια η’ ξερή από σακουλάκι
3.Λίγο καλαμποκέλαιο η’ ηλιέλαιο
4.2 ποτήρια περίπου νερό
5.Λίγο αλατάκι, σουσάμι για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι ίδια όπως όταν φτιάχνουμε ψωμί.
Η μόνη διαφορά είναι να απλώσουμε με τα χέρια μας
το ζυμάρι πατώντας το με πάχος μέχρι 2 δάχτυλα ύψος. Αλείφουμε με λίγο νεράκι και πατάμε με το δάχτυλο μας να δημιουργηθούν μικρά λακκάκια στρογγυλά. Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο σουσάμι.
Σε θερμοκρασία 160 βαθμών Κελσίου ψήνουμε για 25’-30’ στον φούρνο μας ,μέχρι να ροδίσει.
Καλά Σαρακοστιανά …Κουζινομαγειρέματα!
Για το Αγιορείτικο Βήμα, Γιώτα Παμπάλου.