Το ζήτημα της περιουσίας στη συνάντηση του Πατρ.Θεόφιλου με τον Ισραηλινό Πρόεδρο

Loading...


Το φλέγον ζήτημα της περιουσίας του Πατριαρχείου μετά και από την απόφαση ισραηλινού δικαστηρίου τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση του Πατριάρχη Θεόφιλιου με τον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ρούμπεν Ρίβλιν.

Το σχετικό ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την μεσημβρίαν της Τρίτης, 20ης Σεπτεμβρίου / 3ης Οκτωβρίου 2017, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, επεσκέφθη τον Πρόεδρον του κράτους Ισραήλ κ. Ρούμπεν Ρίβλιν.

Εις την επίσκεψιν ταύτην, εις την οποίαν παρευρίσκοντο η σύζυγος του Προέδρου, ο διπλωματικός σύμβουλος αυτού κ. Δαυίδ Σαράγκα, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ακίμπα Τούρ και οι υπεύθυνοι του Τμήματος Χριστιανικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών και Θρησκευμάτων του Ισραήλ κ. Γιακούμπ Σαλάμε και Σεζάρ Μαρτζήε, ο Μακαριώτατος εξέθεσε εις τον Πρόεδρον το πρόβλημα, το οποίον δημιουργούν εις τας Χριστιανικάς Εκκλησίας των Ιεροσολύμων, εις ην περίπτωσιν αποκτήσουν ισχύν, αι υπό του Ισραηλινού δικαστηρίου προσφάτως επικυρωθείσαι συμφωνίαι ενοικιάσεως των ξενοδοχείων του Πατριαρχείου εις την Jaffa Gate υπό του οικονομικού διαχειριστού του πρώην Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ειρηναίου κ. Νικολάου Παπαδήμα εις τας εταιρείας των «Ατέρετ Κοχανίμ».

Διαβάστε εδώ:  Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ ήκουσε μετά της δεούσης προσοχής το εξηγηθέν υπό του Μακαριωτάτου θέμα και εδεσμεύθη, ίνα μεταφέρη αυτό και εις τον Πρωθυπουργόν του κράτους του Ισραήλ προς διερεύνησιν των τρόπων, διά των οποίων το πρόβλημα τούτο δύναται να εύρη λύσιν, εξασφαλίζουσαν την ειρηνικήν συμβίωσιν των Ιουδαικών, Χριστιανικών και Μουσουλμανικών Κοινοτήτων ως και το υφιστάμενον καθεστώς της Παλαιάς Πόλεως Ιεροσολύμων.