Στρίμωξαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για Ειρηναίο και αντικατάσταση εφημερίου

Loading...


Αραβικός “εξάψαλμος” για τον Θεόφιλο

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως ανοίγει επιστολή του σωματείου Δικαιοσύνης και Ισότητας προς το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που φέρνει στη δημοσιότητα το «Αγιορείτικο Βήμα».

Το σωματείο απαιτεί εξηγήσεις για την αντικατάσταση του εφημέριου της ελληνορθόδοξης κοινότητας Κανά της Γαλιλαίας καθώς και για όσα φέρεται να δήλωσε για το θέμα στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου του θρησκευτικού μας ιδρύματος στους Αγίους Τόπους. 

Επιπλέον, ζητά διευκρινίσεις «σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον εγκλεισμό του Πατριάρχη Ειρηναίου, τον οποίο εσείς προσωπικά αποφασίσατε» καταγγέλλει τον κ. Θεόφιλο, ο διευθυντής του σωματείου κ. Γιανεμ Χασιμπιουν.
Στην επιστολή αποκαλύπτονται επίσης ονόματα και υποθέσεις που αγνοεί το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα. Αρκετά πιθανόν και το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών,
Ενδεικτικά αναφέρουμε: α) προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ισραήλ με αριθμό 11/7353 και β) κάθε τι που αφορά τους Ριβίνοβιτς και Μότζιστρον.

Επίσης, το σωματείο θέλει να έχει πρόσβαση σε «κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμφωνία που αφορούν πώληση ή ενοικίαση περιουσιακών ακινήτων, εντός και εκτός επικράτειας, καθώς επίσης κάθε συναλλαγή ή διαδικασία πληρωμής, τραπεζικά εμβάσματα, τραπεζικές επιταγές και άλλα αξιόχρεα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες»!

1Αξιοσημείωτο είναι πως εάν το Πατριαρχείο δεν ανταποκριθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να ενημερώσει το σωματείο (ακόμη και για τα περιστατικά που προηγήθηκαν των θανάτων των Αγιοταφιτών Φωτίου και Ανδρέα), τότε θα απευθυνθεί στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές!!

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα επιστολή που μεταξύ άλλων κοινοποιείται αφενός στα πρόσωπα που ασκούν εκτελεστική εξουσία (Νετανιάχου, Αμπάς, Αμπντάλα) αφετέρου στον Οικουμενικό Πατριάρχη έχει ως εξής:

Τρίτη 02.04.2013

Θέμα: «Αίτημα παροχής και αποστολής γραπτών εξηγήσεων για τη μη ενασχόληση σας με τις προηγούμενες γνωματεύσεις, σύμφωνα με τον νόμο. Πρόσθετο αίτημα για αποκάλυψη πληροφοριών και διευκρινίσεων περί ποινικών παραβάσεων και άλλων αδικημάτων. Τούτο προτού προβούμε στη λήψη των απαραιτήτων διαδικασιών όπως επιβάλλεται».

Προς τον επικεφαλής της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας κ. Θεόφιλο.

Προς άρση κάθε αμφισβήτησης

Κατ’ αρχάς θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω ότι ανάμεσα στους στόχους και σκοπούς του σωματείου μας εντάσσεται η παρακολούθηση και επίβλεψη του νόμου και των αποφάσεων των φορέων συμπεριλαμβανομένων και των ιδρυμάτων εκείνων που σχετίζονται με τους πολίτες του Ισραήλ, όσων δηλ. έχουν δικαστική εξουσία, ή ασκούν άμεση επιρροή στους κατοίκους του κράτους, όπως τυγχάνει να είστε εσείς ιδιαιτέρως, και το πατριαρχείο σας γενικά.
Σας γνωρίζουμε ότι προσφάτως απευθύνθηκε στο σωματείο μας ένας μεγάλος αριθμός μελών της ελληνορθόδοξης κοινότητας της Κανάς της Γαλιλαίας και άλλοι τινές. Άπαντες μας ζήτησαν την συνδρομή ή τη παρέμβασή μας σχετικά με την απόφαση την οποία πήρατε μαζί με τα μέλη της Ι. Συνόδου, κατά την τελευταία συνεδρίασή της και αφορούσε την άμεση εκδίωξη – απόλυση του εφημερίου της κοινότητας της Κφαρ Κανάς Αρχιμανδρίτη Δοσίθεου. Η απόφασή σας στηρίχτηκε, όπως καταγράφτηκε σε καταγγελίες που εκδηλώθηκαν εναντίον του από διάφορες πλευρές.

Στο σωματείο μας έφτασαν πολλά υπομνήματα και άλλα αιτήματα, τα οποία  εξετάστηκαν σε βάθος, καθώς επίσης ερεύνησε τα όσα πράξατε εσείς προσωπικά και το εν γένει Πατριαρχείο από κοινού μαζί σας, συμπεριλαμβανομένων ιδιαίτερα, τα όσα σχετίζονται με την ως άνω απόφαση, καθώς επίσης και το είδος των αποφάσεων των προσωπικών σας αποφάσεων και της Ι. Συνόδου γενικά.  
                   
Δυστυχώς διαπιστώθηκε μετά από την παραπάνω έρευνα ότι ενώπιόν μας αποκαλύφτηκαν άγνωστες αλήθειες και πεπραγμένα σας, που θεωρούνται όπως διαφαίνεται, αδικήματα ποινικά, ή αποτελούν σοβαρή παραβίαση των νόμων και των θεσμών του νομικού / νομοθετικού καθεστώτος του κράτους του Ισραήλ. Τούτο επισημαίνεται επειδή παραβιάζονται τα βασικά δικαιώματα των πολιτών , ιδιαίτερα εκείνων που προσέφυγαν με υπομνήματα και αιτήσεις σε μας, και επιπλέον, επειδή προκάλεσαν απώλειες στην εκκλησιαστική περιουσία και τα ακίνητα του Πατριαρχείου.

ΔΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

Σας απευθύνουμε τη παρούσα επιστολή με το παραπάνω θέμα. Αιτούμεθα από εσάς προσωπικά τα παρακάτω, χωρίς να θιγεί ή να μειώνεται η ιδιαιτερότητα, ο κανονισμός λειτουργίας της Εκκλησίας ή το απαραβίαστο και το απόρρητο των πληροφοριών ή οτιδήποτε άλλο:
1-Την απάντηση σας στην υπογεγραμμένη από τον κ. ΓΑΝΕΜ ΧΑΣΙΜΠΟΥΝ επιστολή, η οποία σας παραδόθηκε στις 08.03.2013, με τίτλο «Τελευταία επιστολή πριν από τη λήψη των αναγκαίων  και απαραίτητων διαδικασιών, σύμφωνα με τη νομοθεσία και τους κανονισμούς του Κράτους του Ισραήλ. Δημοσίευση του περιεχομένου όλων των εκθέσεων και των πραγματικών συμβάντων στα Μ.Μ.Ε, ιδιαίτερα όσων αφορούν αυθαιρεσίες, παραβιάσεις και καταπάτηση δικαιωμάτων των πολιτών, εκβιασμούς και απόκρυψη στοιχείων και παραστατικών αποδείξεων.» (επισυνάπτεται αντίγραφο της επιστολής της 08.03.2013, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας επιστολής).

2- Διευκρίνιση των λόγων εγκλεισμού του πρώην Πατριάρχη κ Ειρηναίου, των συνθηκών φυλάκισης του, των άρθρων εκείνων του νόμου, που σας παρέχουν το δικαίωμα διάπραξης παρόμοιου ποινικού αδικήματος, της απαγορεύσεως επισκέψεων ή τιμωρίας των επισκεπτών. Αιτούμεθα επίσης τη παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στον παραπάνω εγκλεισμό, τον οποίο εσείς προσωπικά αποφασίσατε. 

3- Την απάντησή σας στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν στην προκήρυξη με ημερομηνία 24.03.2013, την οποία συνέταξαν και διένειμαν η ορθόδοξη επιτροπή και η λαϊκή επιτροπή για την αραβοποίηση του ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

4- Διευκρίνιση των αιτιών της διένεξης, η οποία οδήγησε στο θάνατο του Αρχ. Ανδρέα Λογοθέτη και του Αρχ. Φωτίου, τον αφορισμό του π. Ρωμανού και κάθε άλλου κληρικού. Επίσης, κάθε άλλης άγνωστης διαφοράς, που μας προκαλεί υποψίες για εκτέλεση από εσάς των ίδιων ποινικών παραβιάσεων ή άλλων διάφορων παραπτωμάτων, λόγω των παραπάνω διαφορών.

5- Διευκρίνιση της νομιμότητας επιστράτευσης πληροφοριοδοτών και λαθρο-ωτακουστών, οι οποίοι παραβίασαν τους νόμους και σας μεταβίβασαν περιεχόμενα μυστικών παρακολουθήσεων σε βάρος μερίδας μελών της κοινότητας της Κανάς και σε βάρος επίσης του εφημερίου της Αρχ. Δοσίθεου και άλλων.

6- Διευκρίνιση των αντιφάσεων ανάμεσα σε όσα σχετικά δηλώσατε για την εκδίωξη – απόλυση και μετακίνηση του Αρχ. Δοσίθεου, αφενός, και εκείνα που δήλωσε για το ίδιο θέμα σχετικά στα Μ.Μ.Ε ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου π. Ιήσσα Μουσλέχ.

7- Διευκρίνιση της (νομικής) οντότητας της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κανά ειδικά, απέναντι στο κράτος του Ισραήλ γενικά. Ποιες είναι, κατά τον νόμο, οι αρμοδιότητες του κράτους του Ισραήλ, οι οποίες προφυλάσσουν τα δικαιώματα των μελών της κοινότητας και τα υπηρετούν έναντι του πατριαρχείου σας.

8 – δημοσιοποίηση και αποστολή προς το σωματείο μας τις παρακάτω πληροφορίες καθώς και τα αναλυτικά πιστοποιητικά και έγγραφα :

Α΄ – κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμβόλαιο πώλησης, ενοικίασης ή μονοπωλιακής κατοχής εκκλησιαστικής περιουσίας στην Κανά.
Β – κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, συμβόλαιο, γραπτού ή προφορικού προσυμφώνου, που σχετίζονται με πώληση, ενοικίαση γαιών του πατριαρχείου στην  Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της περιοχής «Ραχάβια και Ταλιμπία» καθώς και οποιασδήποτε άλλης ακίνητης περιουσίας.
Γ – κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό που σχετίζεται και αφορά τους κ. ΙΑΚΟΜΠ ΡΙΒΙΝΟΒΙΤΣ και ΝΤΙΒΙΝΤ ΜΟΤΖΙΣΤΡΟΝ, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών, δικαστικών υπομνημάτων, εξωδίκων, συμβολαίων κυριότητας, ακυρωμένων συμβολαίων ή άλλων εν ισχύει κ. α .
Δ – κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό ή συμφωνία που αφορούν πώληση ή ενοικίαση περιουσιακών ακινήτων, εντός και εκτός επικράτειας, καθώς επίσης κάθε συναλλαγή ή διαδικασία πληρωμής, τραπεζικά εμβάσματα, τραπεζικές επιταγές και άλλα αξιόχρεα που αφορούν τις παραπάνω ενέργειες.
Ε – κάθε έγγραφο, πιστοποιητικό, συμφωνία, μονοπωλιακή κατοχή ή άλλη διαδικασία, διαπραγματεύσεις και υπογραφή συμβολαίων που έχουν πραγματοποιηθεί με το Ισραηλινό Εθνικό Ταμείο, με θυγατρική εταιρεία του ή παράρτημά του, διά αντιπροσώπου ή αντίκλητου του, που σχετίζονται με την ακίνητη περιουσία του πατριαρχείου στην Ιερουσαλήμ, στα περίχωρα της πόλεως αυτής ή αλλού και ανήκουν σε αυτό το πατριαρχείο.
ΣΤ- όλες τις αγωγές, μηνύσεις και εξώδικα που έχουν υποβληθεί στο κείμενο της προσφυγής ενώπιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου με αριθ. 11/7353, καθώς επίσης κάθε απόφαση, η οποία αφορά την υπόθεση δημοσιοποίησης και αποστολής των πρωτοκόλλων της Ι. Συνόδου του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο πράξεών της από 1968 έως 2008.
Ζ- Δημοσιοποίηση και αποστολή όλων των πρωτοκόλλων που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο πράξεων της Ι. Συνόδου από το 2009 έως 2013, των επιτροπών και άλλων φορέων που υπάγονται σε αυτή και αφορούν τη χρήση της εκκλησιαστικής περιουσίας και του πατριαρχείου γενικά.
Η- Δημοσιοποίηση και αποστολή αντιγράφου των Νόμων, των Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας και του κανονισμού λειτουργίας του Πατριαρχείου σας. Ιδιαίτερα όσα αφορούν τη δικαιοδοσία μεταθέσεων ή αφορισμό των κληρικών, πώλησης, μονοπωλιακής κατοχής και ενοικίασης της περιουσίας του Πατριαρχείου. Επίσης, εκείνα τα οποία αφορούν τις αρμοδιότητες του εκάστοτε Πατριάρχη ιδιαίτερα και της Ι. Συνόδου γενικά.
Θ – Δημοσιοποίηση και αποστολή των τίτλων επιπέδου μόρφωσης και σπουδών των μελών της Ι. Συνόδου. Η γνωστοποίηση των θέσεων αρμοδιότητας  που κατέχουν και των ονομασιών αυτών.

9 –  ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Καθίσταται δικαίωμα η μέριμνα για ανταπόκριση εκ μέρους σας στο παρόν αίτημά μας. Καθώς επίσης η απάντηση στη παρούσα επιστολή μας σύμφωνα με τα αιτούμενα, εντός αποδεκτής χρονικής προθεσμίας.

10 – Αναμφισβήτητα, η μη ανταπόκρισή σας παρέχει στο σωματείο μας το κάθε δικαίωμα προσφυγής στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, στους φορείς του κράτους του Ισραήλ ή και σε οποιοδήποτε άλλο φορέα που έχει σχέση με το θέμα – επικεφαλίδα της παρούσας επιστολής, συμπεριλαμβανομένων και  των Μ.Μ.Ε και των αστυνομικών αρχών του Ισραήλ.

                                   Δια το σωματείο Δικαιοσύνης και Ισότητας

                                                     Ο Διευθυντής
                                               ΓΑΝΕΜ ΧΑΣΙΜΠΙΟΥΝ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1-την Ταξίαρχο ΖΙΦΑ ΑΤΖΜΗ, διοικητή της μονάδας καταπολέμησης νόθευσης και απάτης στην Αστυνομία του Ισραήλ.
2- τον δικαστικό σύμβουλο της  επικράτειας κ. Ι. Φ
3- τον Εξ. Πρωθυπουργό κ. Μπ. Νετανιάχου
4- την Α.Μ Βασιλέα της Ιορδανίας Αμντουλλάχ Β΄
5- την Α.Ε Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μ. Αμπάς
6- την Α. Π. Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο
7 – την εφημερίδα Μααρίβ – ηλεκτρονική σελίδα (υπόψη Αρχισυντάκτη).
 
Η παρούσα επιστολή είναι μεταφρασμένη από την εβραϊκή στην αραβική από τον ίδιο τον υπογράφοντα αποστολέα.

alt
alt