Στο χωριό των 10 λεπτών λειτούργησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μπούρκιν, ή των 10 λεπρών όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο, ιερούργησε ο .

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείο αναφέρει:

Την Παρασκευήν, 28ην Ιανουαρίου/10ην Φεβρουαρίου 2017, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προέστη πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου, κείμενον εις το χωρίον των 10 λεπρών, βορείως της Νεαπόλεως της περιοχής Σαμαρείας.

Ο Ιερός ούτος Ναός είναι εκτισμένος εντός σπηλαίου, εις το οποίον διέμενον απομεμονωμένοι οι λεπροί, οι θεραπευθέντες υπό του Κυρίου, ων εις επέστρεψε και ηυχαρίστησεν Αυτώ. (Λουκ. 17, 12-19).

Άμα τη αφίξει εις την κώμην, ο Μακαριώτατος εγένετο δεκτός ενθέρμως υπό των Προσκόπων, τη συνοδεία των οποίων μετέβη εις τον Ιερόν Ναόν του Προσκυνήματος του Αγίου Γεωργίου.

Διαβάστε εδώ:  Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Αυστρίας

Ενταύθα υπεδέχθησαν Αυτόν ενδεδυμένοι Ιερείς και ο επιστάτης του εν λόγω προσκυνήματος Αγιοταφίτης Μοναχός Βησσαρίων. Ενδυθείς μανδύαν ήρξατο της Ακολουθίας του Όρθρου και εν συνέχεια της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναζαρέτ κ. Κυριακού και του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Αρχιμανδριίτου Στεφάνου Εξάρχου του Παναγίου Τάφου εις Μόσχαν, του Αρχιμανδρίτου π. Ιγνατίου ηγουμένου του Προσκυνήματος των Ποιμένων, του Αρχιμανδρίτου π. Χρυσοστόμου ηγουμένου του προσκυνήματος εις την Κανά, του Αρχιμανδρίτου π. Ιουστίνου ηγουμένου του προσκυνήματος του Φρέατος, του Αρχιμανδρίτου π. Λεοντίου ηγουμένου εις Ραφίδια, του π. Γεωργίου Τζίφνα, του π. Νάσερ, του π. Ανδρέου, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του διακόνου Αναστασίου, ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου Λεοντίου ελληνιστί και αραβιστί δεξιά και μελών προερχομένων εκ της ενορίας ταύτης αριστερά και προσευχομένων μελών του μικρού ποιμνίου της κώμης ταύτης.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν ηκολούθησε τράπεζα παρατεθείσα υπό του Επιστάτου μοναχού π. Βησσαρίωνος προς την Πατριαρχικήν Συνοδείαν και όλον το εκκλησίασμα.