Στην Ουάσιγκτον ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων

Loading...


Ο το εσπέρας της Τετάρτης 29ης Ιανουαρίου 2020 παρέθεσε επίσημο γεύμα στην Αυτού Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και την συνοδεία του ο οποίος μεταβαίνει επισήμως για Ουάσινγκτον Ηνωμένων Πολιτειών με σύντομο ενδιάμεσο σταθμό το Λονδίνο.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων: “Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας καλωσόρισε εγκάρδια τον Πατριάρχη Θεόφιλο εξαίροντας την σπουδαιότητα και τον ρόλο που διαδραματίζει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στον Αραβικό κόσμο. Στην αντιφώνησή του ο κ. Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία και του ευχήθηκε καλλίκαρπη ποιμαντορία.

Διαβάστε εδώ:  Πατριάρχης Σερβίας : Υπερδυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν την Εκκλησία μας

Στο δείπνο επίσης παρακάθισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Dr. Νικοδημος Αναγνωστοπουλος, ο Πανοσιολ. Αρχιμανδριτης Νήφων Τσιμαλης, ο Αρχιδιάκονος Ευγένιος Τσαραμανίδης, οι Άρχοντες κ. Λούης Λοΐζου και κ. Παντελής Δημοσθένους, ο Εξοχώτατος Πρόξενος της Ελλάδος κ. Αθανάσιος Ρίζος, ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτος και ο Sir Γεώργιος Κάτσος”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr