Σε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα στην Τιβεριάδα λειτούργησε ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Πατριαρχική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή στην Τουράν που βρίσκεται κοντά στην Θάλασσα.

Με τον συλλειτούργησαν Αρχιερείς και πλήθος Ιερέων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Την Κυριακήν, 5ην /18ην Σεπτεμβρίου 2016, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξε της θ. Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου της Ελληνορθοδόξου Αραβοφώνου Κοινότητος εις την κώμην του Τουράν, πλησίον της Τιβεριάδος θαλάσσης και της κώμης της Κανά, αριθμούσης περί τα 700 μέλη.

Η θεία Λειτουργία αύτη ετελέσθη επί τη μνήμη του Αγίου Προφήτου Ζαχαρίου, πατρός του Τιμίου Προδρόμου και επί τη συμπληρώσει της υπό του Πατριαρχείου ανακαινίσεως του Ιερού Ναού της Κοινότητος ταύτης.

Μετά του Μακαριωτάτου συνελειτούργησεν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, Αγιοταφίται Ιερομόναχοι, ο Προιστάμενος της Κοινότητος ταύτης π. Σπυρίδων, ο τελών χρέη Αρχιδιακόνου Ιεροδιάκονος π. Μάρκος, έψαλαν η χορωδία της Ναζαρέτ και της κώμης ταύτης και παρηκολούθησαν εν κατανύξει, χαρά και αγαλλιάσει οι Ορθόδοξοι πιστοί της Κοινότητος.

2009jer.jpg
2009jer1.jpg
2009jer2.jpg
2009jer3.jpg
2009jer4.jpg
2009jer5.jpg