Ποιμαντική επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Ιορδανία (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιορδανία μετέβη την Κυριακή των Μυροφόρων ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος όπου έγινε δεκτός με θέρμη από την Ορθόδοξη Κοινότητα.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Κυριακήν, 17ην /30ην Απριλίου 2017, Κυριακήν των Μυροφόρων, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, ετέλεσε θείαν Λειτουργίαν εις τον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εις την συνοικίαν Άμπνταλι του Αμμάν της Ιορδανίας.

Διά την Λειτουργίαν ταύτην ο Μακαριώτατος αφίχθη από της μεσημβρίας της προηγουμένης του Σαββάτου εις την εν Αμμάν Μητρόπολιν του Πατριαρχείου, ένθα εις συναντήσεις, τας οποίας είχεν, επελήφθη διαφόρων υποθέσεων του Πατριαρχείου και επεσκέφθη εις την πόλιν της Ζάρκας την Ελληνορθόδοξον Αραβόφωνον Κοινότητα του Πατριαρχείου, ένθα και έτυχε θερμοτάτης υποδοχής υπό του Προισταμένου της Κοινότητος ταύτης Αρχιμανδρίτου π. Αθανασίου Κακίς και υπό του Πρεσβυτέρου π. Φάραχ Χαντάτ και υπό του λαού και των αρχών της πόλεως και επεσκέφθη τον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου και το Γηροκομείον, συντηρούμενον υπό της Κοινότητος τη επιμελεία και φροντίδι του π. Φάραχ Χαντάτ.

Μετά του Μακαριωτάτου συνελειτούργησαν την Κυριακήν των Μυροφόρων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος και ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο ηγούμενος του Φχες Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος, ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γηραιός και πολιός υπερενενηκοντούτης π. Κωνσταντίνος Κάρμας, και άλλοι Πρεσβύτεροι του Ιερού Ναού ως ο π. Ευάγγελος-Πσιάρα, ο π. Νεκτάριος Ράτζαα και ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος, τη παρουσία του Συλλόγου των εορταζουσών Μυροφόρων γυναικών την Κυριακήν των Μυροφόρων, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού κ. Ηλία Ράμπαντ και των βοηθών αυτού και μετεχόντων και συμπροσευχομένων εν κατανύξει πολλή και ψαλμωδία πολλών μελών της ενορίας της Κοινότητος ταύτης.

Διαβάστε εδώ:  Η Κυριακή του Θωμά στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Πολύς λαός μετέσχε του μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. Μετά την Απόλυσιν ο Μακαριώτατος ετίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερον π. Κωνσταντίνον Κάρμας δι’ επιστηθίου σταυρού του Πρεσβυτέρου και δι’ εικόνος διά τον Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Εν τέλει ο Μακαριώτατος επεσκέφθη τας κάτωθι του Ιερού Ναού προσφάτως ανακαινισθείσας αιθούσας υποδοχής/δεξιώσεων και αιθούσας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και ανεχώρησε διά την επίσκεψιν Αυτού εις τον βασιλέα της Ιορδανίας Μεγαλειότατον Αμπντάλλα ΙΙ Ιμπν Χουσείν.