Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Με τον Βόσνιο Πρόεδρο συναντήθηκε ο Πατριάρχης

Loading...


Δεκτός από τον έγινε ο Πρόεδρος της και συζήτησα για τα θέματα της Μέσης Ανατολής αλλά και των Βαλακανίων.

Το ανακοινωθέν του αναφέρει:

Την πρωίαν της Δευτέρας, 28ης Φεβρουαρίου /13ης Μαρτίου 2017, ο Πρόεδρος της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης κ. Mladen Ivanić, συνοδευόμενος υπό του Υπουργού Εξωτερικών κ. Igor Crnadak , της Πρέσβεως κ. Jelena Rajaković και υπό 20μελούς ομάδος συνεργατών αυτού, ευρισκόμενος εις επίσκεψιν εις το Ισραήλ, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.

Τον Πρόεδρον και την ομάδα αυτού υπεδέχθη μετά χαράς η μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Εις το πλαίσιον της επισκέψεως ταύτης ο κ. Πρόεδρος εξέφρασε την χαράν αυτού διά την επίσκεψιν εις Ισραήλ, την Αγίαν Γην, το Πατριαρχείον και τον Ναόν της Αναστάσεως, εξ ου αναμένει την ευλογίαν διά την χώραν αυτού.

Απαντών ο Μακαριώτατος εξέφρασε την χαράν Αυτού επί τη επισκέψει μιάς τοιαύτης Προεδρικής ομάδος, προερχομένης εκ μιάς χώρας με πολυπλοκότητα πολιτικών προβλημάτων εις το παρελθόν και σήμερον, ως ο ίδιος διεπίστωσε και εκ της προ μηνών επισκέψεως αυτού εις Μαυροβούνιον, ότε ήτο προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου κ. Αμφιλοχίου διά τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου μάρτυρος Βλαδιμήρου.

Διαβάστε εδώ:  Ο Ρίτσαρντ Γκιρ στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και οι ευχές του Δαλάι Λάμα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Μακαριώτατος ανεφέρθη ωσαύτως εις τον ειρηνοποιόν ρόλον της Ορθοδόξου Εκκλησίας η οποία ενώνει εις το Σώμα αυτής διαφόρους Ορθοδόξους εθνικότητας, ανταγωνιζομένας ενίοτε μεταξύ αλλήλων.

Ο Μακαριώτατος ωμίλησε εις τον Πρόεδρον ωσαύτως περί της δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου εις την αγίαν Γην, εκτεινομένης ως και το Qatar, ένθα το Πατριαρχείον ίδρυσεν Αρχιεπισκοπήν, ποιμαινομένην υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου, φοιτήσαντος εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου της Σερβίας.

Την επίσκεψιν κατέκλεισεν η ανταλλαγή δώρων και η επιθυμία του Προέδρου να επισκεφθή τον Πανάγιον Τάφον.