Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εορτή του Αγ. Γεωργίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Την Κυριακή, 24η Απριλίου /7η Μαΐου 2017, γιορτάσθηκε με καθυστέρηση μίας ημέρας (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο) η μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου της Ρουμανίας στα Ιεροσόλυμα.

Όπως μας ενημερώνει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: “Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη θεία Λειτουργία την πρωίαν της ως άνω ημέρας, της οποίας προεξήρξεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, του Προισταμένου της Αγίας Μονής ταύτης Αρχιμανδρίτου Θεοφίλου και του βοηθού αυτού Ιερομονάχου Ιωάννου.

Διαβάστε εδώ:  Ο Μ.Πρωτοψάλτης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Μητροπολίτη Λαρίσης

Επίσης, του Αγοταφίτου Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, Ιερέων του Πατριαρχείου Ρουμανίας, του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου και του διακόνου Αγαπίου, ψάλλοντος του αριστερού ψάλτου του Ναού της Αναστάσεως κ. Γεωργίου Αλβανού και των Ρουμανίδων μοναζουσών της Μονής ταύτης, προσευχομένου του Αντιπροσώπου της Πρεσβείας της Ρουμανίας εις Ισραήλ κ. Traian Plescan μοναχών και μοναζουσών και Ρουμανίδων Ορθοδόξων μοναζουσών εις Ιεροσόλυμα και προσκυνητών εκ Ρουμανίας και Ελλήνων και εντοπίων κατοίκων της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων.

Μετά την απόλυσιν ο Προιστάμενος της Αντιπροσωπείας Αρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος επεδωσεν εις τον Μακαριώτατον ωραιότατον κανδήλιον , ίνα εις αυτό μεταδίδη το Άγιον Φως εκ του Αγίου Τάφου και του Αγίου Κουβουκλίου, ηκολούθησε δε πλουσία εόρτιος τράπεζα.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr