Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στο Κρεμλίνο – Τι είπαν με τον Πούτιν και τον Κύριλλο – Ραγδαίες εξελίξεις

Loading...


– Εν μέσω του ζητήματος να βράζει και οι εξελίξεις να τρέχουν με ραγδαίους ρυθμούς ο έσπευσε στην ρωσική πρωτεύουσα να δει κατ´ ιδιαν τον και τον πρόεδρο .

Ο Πατριάρχης βρέθηκε στη Μόσχα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου. Ο επαναβεβαίωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί το Ισραήλ στα μέσα Ιανουαρίου και τόνισε ότι επιθυμεί να προστατεύσει περαιτέρω τα συμφέροντα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή από κοινού με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς και άλλες τοπικές Εκκλησίες.

«Συνειδητοποιώ σε πόσο περίπλοκη κατάσταση βρίσκονται οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής. Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά τους» σημείωσε ο κ. Πούτιν. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο οποιαδήποτε διάσταση απόψεων προκαλεί σημαντική ζημία στον χριστιανικό κόσμο γενικότερα και στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ειδικότερα.

Διαβάστε εδώ:  Μεγάλη διαδήλωση Ρώσων για το ουκρανικό έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα

«Προφανώς αυτό θα γίνει μαζί με εκπροσώπους και άλλων ομολογιών και όπως είναι φυσικό και με εκπροσώπους από το Ισλάμ. Κρατάμε στενές επαφές και δουλεύουμε μαζί τους αποτελεσματικά, επιλύοντας τα κοινά θέματα, με γνώμονα την προστασία των κοινών παραδοσιακών αξιών» συμπλήρωσε ο κ. Πούτιν.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για τη στήριξή του στην Αγιοταφική Αδελφότητα αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την προστασία που μας προσφέρετε και για την αποφασιστική σας βοήθεια, η οποία ήταν πολύ σημαντική για την προστασία της Εκκλησίας του Παναγίου Τάφου».tilegrafima.gr