Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων στη Σαμαρεία της Παλαιστίνης (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην περιοχή της Σαμαρείας που βρίσκεται στην Παλαιστίνη βρέθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος που τέλεσε Θεία Λειτουργία.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Κυριακήν, 19ην Ιουνίου / 2αν Ιουλίου 2017 ημέραν μνήμης του αγίου Αποστόλου Ιούδα, αδελφού του Κυρίου και του οσίου Πατρός ημών Παισίου, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξε θείας Λειτουργίας εις τον παλαιόν Ιερόν Ναόν του Αγίου Γεωργίου της κώμης Ζαμπάπδε της περιοχής Σαμαρείας μετά το Φρέαρ του Ιακώβ.

Εις την κώμην ταύτην της Παλαιστινιακής Αυτονομίας διαβιοί Ελληνορθόδοξος Αραβόφωνος Κοινότης αριθμούσα περί τα 800 μέλη.

Διαβάστε εδώ:  Η Εορτή του Προφήτη Ελισσαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μετά του Μακαριωτάτου συνελειτούργησαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, οι Αρχιμανδρίται Μελέτιος και Δημήτριος, ο Προιστάμενος της ενορίας ταύτης π. Τούμα Νταούντ και ο Αρχιδιάκονος π. Μάρκος, ψαλλόντος δεξιά ελληνιστί του Αρχιμανδρίτου π. Δημητρίου και αριστερά της χορωδίας της Κοινότητος ταύτης, προσευχομένων εν ευσεβεία πολλών εκ των μελών της Κοινότητος ταύτης.