Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων με την Φώφη Γεννηματά (ΦΩΤΟ)

Loading...


Επ’αφορμής της παρουσίας της στα Ιεροσόλυμα για την τελετή παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, η έγινε δεκτή από .

Σε ανακοίνωση του αναφέρεται:

Το εσπέρας της Τρίτης, 8ης/ 21ης Μαρτίου 2017, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παρατάξεως κ. Φώφη Γεννηματά, ελθούσα εις Ιεροσόλυμα, ίνα συμμετάσχη εις την τελετήν της συμπληρώσεως των εργασιών αναστηλώσεως του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου την Τετάρτην, 9ην / 22αν Μαρτίου 2017, συνοδευομένη υπό του συζύγου και συνεργατών αυτής και της καθηγητρίας του Ε.Μ.Π. κ. Αντωνίας Μοροπούλου επεσκέφθη το .

Την κ. Γεννηματά και τους συνοδούς αυτής εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτών, ως ήτο ο Πατριαρχικός Επίτροπος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ. Βενέδικτος, ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, ο Τελετάρχης Αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος και ο π. Νικήτας.

Διαβάστε εδώ:  Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στα Ιεροσόλυμα (ΦΩΤΟ)

Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης, η κ. Γεννηματά εξέφρασε τας ζωηράς εντυπώσεις αυτής εκ της θέας των γενομένων εργασιών αποκαταστάσεως του Ιερού Κουβουκλίου και συνεχάρη τον Μακαριώτατον επί τη αναλήψει και επιτυχία μιάς τοιαύτης πρωτοβουλίας, ο δε Μακαριώτατος εξέφρασε την χαράν Αυτού επί τη συμπληρώσει των εργασιών τούτων παρά τας παρεμβληθείσας δυσκολίας, ενίοτε και εκ κύκλων Χριστιανικών και επί τω ότι εκ του έργου τούτου εκπέμπεται μήνυμα συνδιαλλαγής, ειρήνης και αγάπης.

Εις ανάμνησιν της επισκέψεως ταύτης ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις την κ. Γεννηματά επιστήθιον σταυρόν και εικόνα του Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου δι᾽ επιτυχίαν εις τας δραστηριότητας αυτής τη χάριτι του Παναγίου Τάφου.