Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος στο πλευρό του Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου

Loading...


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος παροτρύνει τους Ουκρανούς πιστούς να παραμείνουν δίπλα στον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο.

«Προσευχόμαστε για τον αδελφό μας – τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Ονούφριο – και τους ανθρώπους που υποφέρουν στην Ουκρανία (…) Παραμείνετε δίπλα στον Ποιμενάρχη σας, προσευχηθείτε για τη συμφιλίωση και ακολουθήστε το παράδειγμά του», δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόφιλος κατά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία του Εκκλησίας της Ουκρανίας με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Ζαπορόζιε Λουκά, μεταφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από την εκκλησιαστική ζωή στην Ουκρανία είναι μια εκδήλωση της παγκοσμιοποίησης, που «έχει ως κύριο στόχο την καταστροφή της Ορθόδοξης Εκκλησίας», συνεχίζει το σχετικό άρθρο και τονίζει:«Συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ουκρανία υπάρχει παρέμβαση των πολιτικών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις». Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «παρά τις δυσκολίες τα ορθόδοξα έθνη δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την ελπίδα».tilegrafima.gr