Καταδικάζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τα επεισόδια που προκάλεσαν οι Αρμένιοι

Loading...


Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που προκάλεσαν Αρμένιοι στη Βηθλεέμ τα Θεοφάνεια εξέδωσε το .

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων καταδικάζει την απαράδεκτον συμπεριφοράν βίας των Αρμενίων, εκδηλωθείσαν εις το Θεοδέγμον Σπήλαιον της Βηθλεέμ και εις την επ’ αυτού Βασιλικήν της Γεννήσεως.

Το εσπέρας του Σαββάτου , 5ην /18ην Ιανουαρίου 2020, οι Αρμένιοι ημφεσβήτησαν το απ’ αιώνων δικαίωμα των Ορθοδόξων να κατεβαίνουν εις το Σπήλαιον και να τοποθετήσουν επί της αγίας Τραπέζης υπεράνω του Αστέρος την εικόνα αυτών διά την εορτήν των Θεοφανείων αυτών, όταν αύτη συμπέση ημέραν Κυριακήν.

Διαβάστε εδώ:  Βηθλεέμ: Αρμένιοι εναντίον Πατριαρχείου Ιεροσολύμων - Αγρια επεισόδια (ΦΩΤΟ)

Περί του γεγονότος τούτου, το Πατριαρχείον απαυδήσαν από την έλλειψιν συνεργασίας των Αρμενίων, υπέβαλεν αίτησιν μετά τεκμηρίων εις την Επιτροπήν της Παλαιστινιακής Αυτονομίας επί των Εκκλησιαστικών ζητημάτων, υπογεγραμμένην από κοινού υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και του Κουστωδού της Αγίας Γης π. Φραγκίσκου Πατόν.

Αι προσπάθειαι του κ. Ράμζη Χούρη, Προέδρου της ως άνω Επιτροπής, δεν κατώρθωσαν να πείσουν τους Αρμενίους, και ότε ήρχισεν ο Εσπερινός των Ορθοδόξων, ούτοι παρανόμως κατέλαβαν το Σπήλαιον και εχρησιμοποίησαν λεκτικήν και σωματικήν βίαν εις βάρος των δικαιωματικώς κατελθόντων Ορθοδόξων Πατέρων, και εμάτωσαν εις το μέτωπον τον Δραγουμανεύοντα Αρχιμανδρίτην Ματθαίον, δεχθέντα θεραπείαν εις νοσοκομείον”.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr