Οι Σέρρες υποδέχθηκαν τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στις Σέρρες βρέθηκε για λίγες ώρες σήμερα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, που έτυχε θερμής υποδοχής.

Ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τους Μητροπολίτες Σερρών και Σιδηροκάστρου, ενώ έκανε και δηλώσεις στις κάμερες. Να σημειωθεί πως πριν από λίγο αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα Ιεροσόλυμα.

Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν της Μητρόπολης Σερρών

Ανεπίσημη ολιγόωρη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι στην Ιερά Μητροπόλη Σερρών και Νιγρίτης η Α.Θ.Μ., ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλος Γ’, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά την πόλη των Σερρών. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ευρισκόμενος στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε την επιθυμία να μεταβεί στην πόλη των Σερρών και να επισκεφθεί τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Θεολόγο. Τον σεπτό Προκαθήμενο της Σιωνίτιδος Εκκλησίας συνόδευαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Γέρων Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Μάρκος και ο Ελλογ. Καθηγητής κ. Θεόδωρος Γιάγκου.

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων υποδέχθηκε εγκάρδια στην είσοδο του Επισκοπείου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος, ο γείτων Σεβ. Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, ο Δήμαρχος Σερραίων, Εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην θερμή προσφώνησή του προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Θεόφιλο, αναφέρθηκε στους πατροπαράδοτους και παλαιούς δεσμούς ιστορίας και πνευματικής αφοσιώσεως που συνδέουν την πόλη μας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, δεσμούς πηγαίου σεβασμού, αγάπης και βαθείας ευλαβείας προς τα Πανάγια Προσκυνήματα. Ιδιαιτέρως δε αναφέρθηκε στο μεγάλο και σπουδαίο έργο που επιτελεί υπό την πεφωτισμένη καθοδήγηση του σεπτού Προκαθημένου της η Αγιοταφιτική Αδελφότητα στο παλαίφατο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, σε έναν χώρο όπου δοκιμάζεται σκληρά εδώ και χρόνια από τραγικά πολεμικά γεγονότα και εχθροπραξίες.

Διαβάστε εδώ:  Εγρήγορση κατά των διωγμών ζήτησε ο Πατρ. Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αντιφώνησή του ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ. Θεόφιλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την θερμή υποδοχή, αλλά και την μεγάλη του χαρά για την συγκινητική αγάπη του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, η οποία οδήγησε τα βήματά του στην πόλη των Σερρών. Είναι γνωστοί, τόνισε, οι βαθύτατοι πνευματικοί δεσμοί που συνδέουν την Αγιοταφιτική Αδελφότητα με την Εκκλησία των Σερρών και τον σημερινό άξιο Ποιμενάρχη της. Η Αγιοταφιτική Αδελφότητα εκπροσωπεί το ευσεβές γένος και έθνος των ορθοδόξων Ρωμιών και Ελλήνων και φυλάει θερμοπύλες Ορθοδοξίας και ρωμιοσύνης σε αυτή την εσχατιά της γης, που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου ως φύλακας των Παναγίων προσκυνημάτων και δίνει καθημερινώς την μαρτυρία της αγάπης και της δικαιοσύνης του Χριστού. Ο σεπτός Προκαθήμενος της Αγίας Σιωνίτιδος Εκκλησίας αναφέρθηκε και στα έργα ανακαίνισης του ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Ακολούθως ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και η τιμία συνοδεία τους μετέβησαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου προσκύνησαν το απότμημα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και το ιερό λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, προερχόμενα εκ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, τα οποία από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου ευρίσκονται προς προσκύνηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, με αφορμή την ιερά και φωτοφόρο μνήμη των Αγίων Αρχαγγέλων και πασών των επουρανίων θείων Δυνάμεων Ασωμάτων, προστατών και εφόρων της πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης. Ακολούθως, ο Μακ. Προκαθήμενος της μητρός των του Χριστού Εκκλησιών, Σιωνίτιδος Εκκλησίας, ανεχώρησε για την Θεσσαλονίκη απ’ όπου το απόγευμα επιστρέφει στα Ιεροσόλυμα.

Πηγή φωτογραφιών: Μητρόπολη Σερρών
Πηγή βίντεο: ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ

serron_ierosolimon1 serron_ierosolimon6 serron_ierosolimon4 serron_ierosolimon3 serron_ierosolimon2-2 serron_ierosolimon1-3 serron_ierosolimon1-2 serron_ierosolimon1-1