Η Εορτή του Αγίου Γεωργίου στη Ντόχα του Κατάρ (ΦΩΤΟ)

Loading...


Οι Ορθόδοξοι στο Κατάρ εόρτασαν με τη δέουσα λαμπρότητα την Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η πανήγυρη του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Ντόχα. Για ποιμαντικούς λόγους η εορτή μετατέθηκε ημέρα Παρασκευή προς διευκόλυνση συμμετοχής των πιστών, καθ’ ότι η Παρασκευή είναι η ημέρα αργίας.

Την Πέμπτη, 4η Mαίου 2017, εψάλη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου, μετ’ Αρτοκλασίας. Τους ύμνους έψαλλε τριμελής ομάδα καλλιφώνων ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Φερεντίνου, Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδα και η χορωδία του Ιερού Ναού.

Διαβάστε εδώ:  Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Εορτή του Αγ. Γεωργίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το πέρας του Εσπερινού έλαβε χώρα συναυλία παραδοσιακής μουσικής εις τον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού. Σκοπός της εκδηλώσεως αυτής είναι η μεταφορά του αρώματος της πατρώας εκκλησιαστικής μουσικής παραδόσεως και της κοσμικής εις τους Έλληνες Ορθοδόξους εργαζομένους και διαμένοντες εις το Εμιράτο του Qatar, εις τους πολυαρίθμους Αραβοφώνους Χριστιανούς, οι οποίοι συνεχίζουν την ίδια μουσική εκκλησιαστική παράδοση στην Αραβική γλώσσα, αλλά και σε μέλη του ποιμνίου, τα οποία μετέχουν μεν της Ορθοδόξου παραδόσεως, αλλά χρησιμοποιούν άλλες μουσικές παραδόσεις. Την εκδήλωση ετίμησαν διά της παρουσίας αυτών οι Πρέσβεις της Ελλάδος και της Κυπριακής Δημοκρατίας, εις την Ντόχαν.

Την Παρασκευή, 5η Μαίου 2017, ετελέσθη ο Όρθρος και η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή πλήθους πιστών. Μετά την θ. Λειτουργία, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Γεωργίου και ακολούθησε δεξίωση στο Επισκοπείο.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr