Η εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην ομώνυμη Μονή στα Ιεροσόλυμα τιμήθηκε η μνήμη του με τη δέουσα κατάνυξη.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Πέμπτην, 10ην /23ην Φεβρουαρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους εις την Ιεράν αυτού Μονήν, την προσκειμένην τω Ναώ της Αναστάσεως βορείως εις την απόληξιν της Οδού του Μαρτυρίου.

Ο Άγιος Χαράλαμπος συμφώνως προς το συναξάριον της Εκκλησίας ήτο Ιερεύς των Χριστιανών εις Μαγνησίαν, πρωτεύουσαν της Θεσσαλίας και ήθλησεν διά βασανιστηρίων και αποκεφαλισμού επί αυτοκράτορος Σεπτιμίου Σεβήρου το 198 μ.Χ.

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη εις την ομώνυμον Ιεράν Μονήν της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων Εσπερινός αφ’ εσπέρας και θεία Λειτουργία την πρωίαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Γεράσων κ. Θεοφάνους, και συλλειτουργούντων του Αρχιμανδρίτου π. Χαραλάμπους, του Πρεσβυτέρου π. Φάραχ και του Αρχιδιακόνου π. Μάρκου, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ι. Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου και μετέχοντος πυκνού εκκλησιάσματος Ελληνορθοδόξων της Ιερουσαλήμ μοναζουσών και προσκύνητών εξ Ελλάδος, Ρωσίας και Ρουμανίας.

Διαβάστε εδώ:  Στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων οι Μητροπολίτες Μεσογαίας και Αυστρίας

Διαρκούσης της θείας Λειτουργίας προσήλθεν διά προσκύνησιν η μετά Πατέρων Αγιοταφιτών.

Μετά την θ. Λειτουργίαν ο ηγούμενος Αρχιμανδρίτης π. Κάλλιστος εδεξιώθη την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και πάντας εις το ηγουμενείον.