Η εορτή των Ταξιαρχών στα Ιεροσόλυμα, παρουσία του Καλαμαριάς Ιουστίνου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τίμησε με τον δέοντα τρόπο την εορτή των . Το παρών στους εορτασμούς έδωσε ο .

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Δευτέραν, 8ην / 21ην Νοεμβρίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη της Συνάξεως των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων δυνάμεων, ήτοι των εννέα Ταγμάτων, Αρχών, Εξουσιών, Κυριοτήτων, Θρόνων, Δυνάμεων, Χερουβίμ, Σεραφείμ, Αρχαγγέλων και Αγγέλων.

Η εορτή αύτη εωρτάσθη προς απόδοσιν τιμής εις τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ και πάσας τας ασωμάτους δυνάμεις, διά το ότι αντετάχθησαν εις τον επαναστήσαντα εναντίον του Θεού και εκπεσόντα Εωσφόρον, λέγοντες «Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και διά το ότι επιτελούν το ανατιθέμενον αυτοίς υπό του Θεού έργον, διά την βοήθειαν και σωτηρίαν των ανθρώπων.

Η εορτή αύτη εωρτάσθη εις την εν τη χριστιανική συνοικία της Αγίας Πόλεως και έναντι του Πατριαρχείου Ιεράς Μονής Αγίων Αρχαγγέλων δι’ Εσπερινού αφ’ εσπέρας και θείας Λειτουργίας την πρωίαν, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Φιλαδελφείας κ. Βενεδίκτου, συλλειτουργούντων αυτώ Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ων πρώτος ο Δραγουμανεύων Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος και Διακόνων και ψάλλοντος του αριστερού ψάλτου του Ναού της Αναστάσεως κ. Αλβανού και του προσκυνητού κ. Γεωργίου Παπανικολάου και προσευχομένων εν κατανύξει ηθροισμένων προσκυνητών Ελληνοφώνων, Αραβοφώνων, Ρωσοφώνων και λοιπών.

Μετά την θ. Λειτουργίαν, ο καθηγούμενος και ανακαινιστής της Ιεράς Μονής των Αρχαγγέλων και Γραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Λύδδης κ. Δημήτριος εδεξιώθη την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και το εκκλησίασμα εις το ηγουμενείον.

Διαβάστε εδώ:  Η Ιερά Μονή Δοχειαρίου τίμησε τους προστάτες της, τους Ταξιάρχες (ΦΩΤΟ)

Η αυτή εορτή εωρτάσθη και εις την εν Ιόππη παρά την θάλασσαν Ιεράν και ιστορικήν Μονήν των Αρχαγγέλων, της οποίας τον ιερόν Ναόν καέντα ιδίαις δαπάναις ανεκαίνισε εκ βάθρων ο καθηγούμενος αυτής Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός.

Η εορτή εωρτάσθη διά θ. Λειτουργίας την πρωίαν της ως άνω ημέρας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων αυτώ του καθηγουμένου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Ιόππης κ. Δαμασκηνού και του εκ της Εκκλησίας της Ελλάδος παρεπιδημούντος Μητροπολίτου Νέας Κρήνης κ. Ιουστίνου, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων, ων πρώτος ο Γέρων Καμαράσης Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου ελληνιστί, ρωσιστί και ρουμανιστί ενίοτε δε και αραβιστί και της χορωδίας του Ιερού Ναού αραβιστί, μετέχοντος του εκκλησιάσματος Ρωσοφώνων, Ρουμανοφώνων και Αραβοφώνων.

Μετά την θ. Λειτουργίαν ο καθηγούμενος παρέθεσε τράπεζαν διά την Αρχιερατικήν Συνοδείαν και άλλους.

2311jer-1 2311jer-2 2311jer-3 2311jer-4 2311jer-5 2311jer-6 2311jer-7