Η Εορτή των Εγκαινίων του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα για την επέτειο των Εγκαινίων του Ναού.

Οπως αναφέρεται σε ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων:

Την πρωίαν της Τρίτης, 13ης/ 26ης Σεπτεμβρίου 2017, εωρτάσθη η μνήμη των Εγκαινίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως υπό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Κατά την εορτήν ταύτην η Εκκλησία όλη, ιδία δε η των Ιεροσολύμων εορτάζει το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωσιν της οικοδομήσεως του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως εις τον τόπον του σταυρού και της Αναστάσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού το έτος 336 μ.Χ. συνεκεντρώθησαν εις Ιεροσόλυμα οι Επίσκοποι της εν Τύρω συγκληθείσης Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπον Ιεροσολύμων Μακάριον τη εντολή του αυτοκράτορος Μεγάλου Κωνσταντίνου και ετέλεσαν την μεγαλοπρεπή τελετήν των Εγκαινίων του Ναού αυτού, παρουσία και της μητρός του αυτοκράτορος Αγίας Ελένης.

Διαβάστε εδώ:  Το Πατρ.Ιεροσολύμων καταδικάζει το βανδαλισμό λατινικού μοναστηριού (ΦΩΤΟ)

Διά την εορτήν ταύτην ετελέσθη θεία Λειτουργία εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, συλλειτουργούντων Αγιοταφιτών Πατέρων και ψαλλόντων, του Πρωτοψάλτου Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και του Λαμπαδαρίου κ. Γεωργίου Αλβανού και μετεχόντων πολλών προσκυνητών.

Μετά την θείαν Λειτουργίαν, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος εδέχθη την Αρχιερατικήν Συνοδείαν εις το Πατριαρχείον.