Εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Πατριαρχική Σχολή της Σιών (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα κατάνυξη εορτάστηκε στην Πατριαρχική Σχολή τη Σιών η μνήμη των .

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Δευτέραν, 31ην Ιανουαρίου/ 13ην Φεβρουαρίου 2017, εωρτάσθη κατά μετάθεσιν μιάς ημέρας η εορτή των Tριών Ιεραρχών, Αγίων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου εις τον Ιερόν Ναόν της Αγίας Τριάδος, τον εντός του κτιρίου της Πατριαρχικής Σχολής επί του λόφου της Αγίας Σιών.

Η κοινή αυτή μνήμη των τριών Ιεραρχών καθιερώθη υπό της Εκκλησίας τον 11ον αιώνα, ίνα επιλύση δημιουργηθείσαν διαφοράν εις το εκκλησίασμα περί του ποίος εκ των τριών Ιεραρχών είναι μεγαλύτερος, επεκράτησε δε να εορτάζηται και ως σχολική εορτή, λόγω της συμβολής των τριών Ιεραρχών εις την καλλιέργειαν των Ελληνικών γραμμάτων.

Της εκκλησιαστικής ταύτης και σχολικής εορτής προεξήρξεν την πρωίαν εις τον Όρθρον και την θείαν Λειτουργίαν ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιεραπόλεως κ. Ισίδωρος Γέρων Σκευοφύλαξ και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας, συλλειτουργούντων αυτώ του Δραγουμανεύοντος Αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου, του Αρχιμανδρίτου Πορφυρίου και του Ιερομονάχου π. Ευφροσύνου, ψαλλόντων των μαθητών της Σχολής μετά του ψάλτου του Ναού της Αναστάσεως κ. Γεωργίου Αλβανού.

Διαβάστε εδώ:  Στο χωριό των 10 λεπτών λειτούργησε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εις το Κοινωνικόν της θείας Λειτουργίας εξεφώνησε τον πανηγυρικόν της εορτής ο καθηγητής Ιερομόναχος π. Ευφρόσυνος.

Μετά την Απόλυσιν ο Σχολάρχης εδεξιώθη την Αρχιερατικήν Συνοδείαν, τους καθηγητάς και το εκκλησίασμα εις την αίθουσαν τελετών της Σχολής.