Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τη δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα η Εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Τετάρτην, 11ην /24ην Μαίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα, ήτοι η συμπλήρωσις των τεσσαράκοντα από της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού αναστασίμων ημερών.

Κατ’ αυτήν εψάλη ακριβώς η αναστάσιμος ακολουθία της ημέρας του Πάσχα πλην του Αποστολικού και του Eυαγγελικού αναγνώσματος.

Η ακολουθία αύτη μετά θείας Λειτουργίας εψάλη εις τον Ιερόν Μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου Αρχιμανδρίτου π. Ευσεβίου.

Διαβάστε εδώ:  Συζήτηση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Πρωθυπουργό για την Εκκλησία της Ουκρανίας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μετ’ αυτήν, κατά το έθος, ο Μακαριώτατος Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων μετά των Αγιοταφιτών Πατέρων κατήλθε διά προσκύνησιν εις τον Ναόν της Αναστάσεως και τον Πανάγιον Τάφον, καθ’ ην ώραν ετελείτο εις το Καθολικόν η αναστάσιμος θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου και ψάλλοντος του Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου και μετέχοντος πολλών προσκυνητών.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ο προεξάρχων Αρχιερεύς μετά των προσκυνητών ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία, όπως υποβάλη τα σέβη αυτού εις τον Μακαριώτατον εις την αίθουσαν του Θρόνου.